Димитар Панајотов Греков (бугарски: Димитър Панайотов Греков) бил политичар од Бугарија роден во Русија, од конзервативната партија во Бугарија, а подоцна од Народно-либералната партија. Премиер на Бугарија од 30 јануари 1899 до 13 октомври 1899 година.

Димитар Греков
Роден 14 септември 1847
Болград, Руска Империја
Починал 7 мај 1901
Софија, Бугарија

Димитар Греков е татко на Александар Греков (1884-1922), бугарски дипломат и општественик.