Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2011 - техничко поединечно

Светско првенство
во водени спортови 2011

Кина Шангај, Кина
Скокови во вода
Поединечно
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Екипно екипно
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Поединечно мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Екипа техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Натпреварувањата во технички поединечно од натпреварите од синхорнизирано пливање на Светско првенство во водени спортови 2011 беа одржани на 17 јули со тоа што прелиминарната рунда се одржа во утринската, а финалето во вечерната сесија.

МедалситиУреди

Злато Сребро Бронза
Наталија Исченко
  Русија
Хуанг Сјуечен
  Кина
Андреа Фуентес
  Шпанија

РезултатиУреди

Прелиминарната рунда се одржа во 09:00 по локално време.[1] Финалето се одржа од 17:15.[2]

Зелената ги означува финалистите

Место Пливач Нација Прелиминации Финале
Бодови Место Бодови Место
  Наталија Исченко   Русија 97.900 1 98.300 1
  Хуанг Сјуечен   Кина 95.500 2 96.500 2
  Андреа Фуентес   Шпанија 94.600 3 95.300 3
4 Марие-Пјер Бодреу Гањон   Канада 93.600 4 94.500 4
5 Јуми Адачи   Јапонија 91.900 5 92.600 5
6 Лолита Аванасова   Украина 89.600 6 90.700 6
7 Деспона Соломоу   Грција 89.200 7 89.400 7
8 Џена Рандал   Обединето Кралство 89.100 8 89.000 8
9 Лунда Черути   Италија 88.400 9 88.300 9
10 Анастасија Глушков   Израел 87.700 10 87.500 10
11 Мари Килман   САД 87.700 10 87.100 11
12 Ванг Ок-Гјонг   Северна Кореја 87.300 12 86.600 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Ана Кулкина   Казахстан 83.400 13
14 Парк Хјун-Ха   Јужна Кореја 83.300 14
15 Џована Стефан   Бразил 82.900 15
16 Надин Брандл   Австрија 82.500 16
17 Езтер Цекус   Унгарија 78.400 17
17 Етел Санчез   Аргентина 78.400 17
19 Калина Јорданова   Бугарија 77.000 19
20 Анастасија Рузметова   Узбекистан 76.100 20
21 Кристина Карјчовикова   Словачка 75.700 21
22 Ешли Алегрија   Колумбија 75.600 22
23 Грејси Гомез   Венецуела 74.700 23
23 Катрина Ан   Малезија 74.700 23
25 Елена Тини   Сан Марино 74.500 25
26 Јомана Мохаме Калед   Египет 73.400 26
27 Тугче Таниш   Турција 73.000 27
28 Виолета Митиниан   Костарика 69.300 28
29 Кирстин Андерсон   Нов Зеланд 68.800 29
30 Нантаја Полсен   Тајланд 67.900 30
31 Барбара Луна   Куба 67.500 31
32 Адела Аманда Нирмала   Индонезија 66.000 32
33 Лаура Стругнел   Јужна Африка 61.800 33

НаводиУреди