Далечинско пливање на светското првенство во водени спортови 2011 - 25км во машка конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2011

Кина Шангај, Кина
Скокови во вода
Поединечно
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Екипно екипно
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Поединечно мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Екипа техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Натпреварот во 25км за мажи на Светско првенство во водени спортови 2011 се одржаа на 23 јули.

МедалистиУреди

Злато Сребро Бронза
  Петар Стојчев (BUL)   Владимир Дјацин (RUS)   Чаба Герчак (HUN)

РезултатиУреди

Финалето се одржа на 23 јули.[1]

Место Пливач Нација Време
  Петар Стојчев   Бугарија 5:10:39.8
  Владимир Дјацин   Русија 5:11:15.6
  Чаба Герчак   Унгарија 5:11:18.1
4 Франциско Хозе Хервас Јодар   Шпанија 5:11:20.4
5 Трент Гримси   Австралија 5:11:28.2
6 Алан до Кармо   Бразил 5:11:32.2
7 Васили Бојков   Русија 5:11:36.3
8 Жоанес Кадел   Франција 5:13:03.1
9 Јури Кудинов   Казахстан 5:13:08.6
10 Либор Смолка   Чешка 5:13:20.1
11 Бертранд Вентури   Франција 5:13:26.9
12 Ервин Малдонадо   Венецуела 5:14:03.5
13 Гуљелмо Бертола   Аргентина 5:14:29.9
14 Симон Тобин   Канада 5:19:43.1
15 Ксавиер Дешарнис   Канада 5:20:44.2
16 Самуел де Бона   Бразил 5:27:38.1
17 Хан Лиду   Кина 5:32:02.1
18 Габриел Виљагоиз   Аргентина 5:37:25.9
19 Венг Јингвеи   Кина 5:47:16.0
Јосип Солдо   Хрватска DNF
Валерио Клери   Италија DNF
Рок Керин   Словенија DNF
Томислав Солдо   Хрватска DNF
Ростислав Витек   Чешка DNF
Гергели Кутаси   Унгарија DNF
Анхел Мореира   Венецуела DNF
Коди Гримси   Австралија DNF
Едоардо Сточино   Италија DNF
Бенџамин Коншак   Германија DNF
Том Вангенојгден   Белгија DNS
Ислам Мохсен   Египет DNS
Алекс Мејер   САД DNS
Брајан Рикман   Белгија DNS
Мазен Мохамед Азиз   Египет DNS
Томас Лурц   Германија DNS

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди