Далечинско пливање на светското првенство во водени спортови 2011 - 25км во женска конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2011

Кина Шангај, Кина
Скокови во вода
Поединечно
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Екипно екипно
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Поединечно мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Екипа техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Натпреварот во 25км за жени на Светско првенство во водени спортови 2011 се одржа на 23 јули.

МедалистиУреди

Злато Сребро Бронза
  Ана Марсела Куња (BRA)   Ангела Мејер (GER)   Алис Франко (ITA)

РезултатиУреди

Финалето се одржа на 23 јули.[1]

Место Пливач Нација Време
  Ана Марсело Куња   Бразил 5:29:22.9
  Ангела Мејер   Германија 5:29:25.0
  Алис Франко   Италија 5:29:30.8
4 Олга Береснева   Украина 5:29:35.6
5 Мартина Грималди   Италија 5:29:36.2
6 Ана Уварова   Русија 5:29:38.9
7 Селиај Барот   Франција 5:29:40.8
8 Маргарита Домингез Кабезас   Шпанија 5:29:42.0
9 Силви Рибарова   Чешка 5:29:51.3
10 Сесилија Биаголи   Аргентина 5:29:58.7
11 Марија Булакова   Русија 5:34:21.2
12 Карла Ситиќ   Хрватска 5:37:49.8
13 Еште Нуњес Мореира   Шпанија 5:38:09.6
14 Таш Харинсон   Австралија 5:53:35.4
15 Цао Шију   Кина 5:54:21.9
16 Сун Мунји   Кина 5:55:16.3
17 Ника Козамерник   Словенија 6:00:43.8
Јана Печанова   Чешка DNF
Заира Едит Карденас Хернандез   Мексико DNF
Антје Мон   Германија DNF
Клер Томпсон   САД DNF
Линси Хајстер   Холандија DNS
Хејли Андерсон   САД DNS

НаводиУреди

External linksУреди