Скокови во вода на светското првенство во водени спортови 2011

Светско првенство
во водени спортови 2011

Кина Шангај, Кина
Скокови во вода
Поединечно
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Екипно екипно
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Поединечно мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Екипа техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Натпреварите воскокови во вода на Светско првенство во водени спортови 2011 ќе се одржат од 16-24 јули во Оринталниот Спортски Центар Шангај во Шангај, Кина. Овие натпреарувања во скокови во вода ги но надополнуваат 2012 ФИНА Светски Куп во Скокови во вода.

НастаниУреди

Следниве натпреварувања ќе се одржат и во машка и во женска конкуренција во Шангај:

  • 1м индивидуално
  • 3м индивидуално
  • 10м индивидуално
  • 3м синхронизирано
  • 10м синхронизирано

Индивидуалните настани се составени од прелиминации, полуфинале и финале. Редот на скокачите во прелиминарната рунда се одредува преку случајна селекција од компјутер, за време на техничкиот состанок. 18те скокачи со највисоки поени во прелиминарната рунда продолжуваат во полуфиналето.

Во полуфиналето се натпреваруваат 18те најдобри од прелиминарната рунда, а во финалето најдобрите 12 скокачи од полуфиналето.

Табела на медалиУреди

      Домаќин

 Место  Земја Злато Сребро Бронза Вкупно
1   Кина 10 4 0 14
2   Русија 0 1 0 1
3   Германија 0 1 3 4
4   Австралија 0 1 1 2
  Канада 0 1 1 2
6   САД 0 1 0 1
7   Мексико 0 0 2 2
8   Италија 0 0 1 1
  Украина 0 0 1 1
Вкупно 10 10 10 30

Освоувачи на медалиУреди

МажиУреди

Натпреварување Злато Сребро Бронза
1 метар индивидуално
подробно
  Ли Шиксин (CHN) 463.90   Хе Мин (CHN) 444.00   Павло Розенберг (GER) 436.50
3 метри индивидуално
подробно
  Хе Чонг (CHN) 554.30   Иљја Захаров (RUS) 508.95   Евгениј Кузнецов (RUS) 493.55
10 метри индивидуално
подробно
  Куи Бо (CHN) 585.45   Дејвид Будиа (USA) 544.25   Саша Клајн (GER) 534.5
Синронизирано
3 метри
подробно
  Квин Као (CHN)
  Луо Јутонг (CHN)
463.98   Иљја Закхаров (RUS)
  Евгениј Кузнецов (RUS)
451.89   Јахел Кастиљо (MEX)
  Хулијан Санчез (MEX)
437.61
Синронизирано
10 метри
подробно
  Куи Бо (CHN)
  Хуо Лианг (CHN)
480.03   Патрик Хаусдинг (GER)
  Саша Клајн (GER)
443.01   Олександр Коршковозов (UKR)
  Олександр Бондов (UKR)
435.36

ЖениУреди

Натпреварување Злато Сребро Бронза
1 метар индивидуално
подробно
  Ши Тингмао (CHN) 318.65   Ванг Хан (CHN) 310.20   Тања Кањото (ITA) 295.45
3 метри индивидуално
подробно
  Ву Минскиа (CHN) 380.85   Хе Зи (CHN) 379.15   Џенифер Абел (CAN) 365.10
10 метри индивидуално
подробно
  Чен Руолин (CHN) 405.30   Ху Јадан (CHN) 394.00   Паола Еспиноса (MEX) 377.15
Синронизирано
3 метри
подробно
  Ву Минксиа (CHN)
  Хе Зи (CHN)
356.40   Емилие Хејманс (CAN)
  Џенифер Абел (CAN)
313.50   Анабел Смит (AUS)
  Шарлин Стратон (AUS)
306.90
Синронизирано
10 метри
подробно
  Ванг Хао (CHN)
  Чен Руолин (CHN)
362.58   Алекс Крок (AUS)
  Мелсиа Ву (AUS)
325.92   Кристин Стојер (GER)
  Нора Субшински (GER)
316.29

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди