Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2011

Светско првенство
во водени спортови 2011

Кина Шангај, Кина
Скокови во вода
Поединечно
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Екипно екипно
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Поединечно мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Екипа техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Натпреварите од синхронизирано пливање на Светско првенство во водени спортови 2011 ќе се одржат од 16 до 23 јули.

Табела на медалиУреди

      Домаќин

Место Земја Злато Сребро Бронза Вкупно
1   Русија 7 0 0 7
2   НР Кина 0 6 1 7
3   Шпанија 0 1 5 6
4   Канада 0 0 1 1
Вкупно 7 7 7 21

Освојувачи на медалиУреди

Натпреварувања Злато Сребро Бронза
Технични поединечно
подробно
  Наталија Исченко (RUS) 98.300   Хуанг Ксуечен (CHN) 96.500   Андреа Фуентес (ESP) 95.300
Слободно поединечно
подробно
  Наталија Исченко (RUS) 98.550   Андреа Фуентес (ESP) 96.520   Сун Венјан (CHN) 95.840
Технични двојки
подробно
  Наталија Исченко (RUS)
  Светлана Ромашина (RUS)
  Александра Зуева (RUS) (резерва)
98.200   Хуанг Ксуечен (CHN)
  Лиу Оу (CHN)
  Луо Кси (CHN) (резерва)
96.500   Она Карбонел (ESP)
  Андреа Фуентес (ESP)
95.400
Слободно двојки
подробно
  Наталија Исченко (RUS)
  Светлана Ромашина (RUS)
  Александра Зуева (RUS) (резерва)
98.410   Јианг Тингтинг (CHN)
  Јианг Венвен (CHN)
96.810   Она Карбонел (ESP)
  Андреа Фуентес (ESP)
96.500
Технични тим
подробно
  Русија
Анастасија Давидова
Марија Громова
Елвира Кашјанова
Светлана Колесниченко
Дарија Коробова
Александра Пацкевич
Ала Шишкина
Анџелика Тиманина
Аниси Олкова (резерва)
Александра Зуева (резерва)
98.300   Кина
Чанг Си
Хуанг Ксуечен
Јианг Тингтинг
Јианг Венвен
Лиу Ои
Луи Кси
Сун Вејнан
Ву Јивен
Чен Ксиаојун (резерва)
Гуо Ли (резерва)
96.800   Шпанија
Клара Басиана
Алба Марија Кабељо
Она Карбонел
Марга Креспи
Андреа Фуентес
Таис Енрикез
Паула Кламбург
Кристина Савадор
Сара Гихон (резерва)
Кристина Салвадор (резерва)
96.000
Слободно тим
подробно
  Русија
Анастасија Давидова
Наталија Исченко
Елвира Касјанова
Светлана Колешенко
Дарија Коробова
Александра Пацкевич
Ала Шишкина
Анџелика Тиманина
Марија Громова (резерва)

98.620   Кина
Чанг Си
Фан Јиачен
Хуанг Ксуечен
Јианг Тингтинг
Јианг Венвен
Лиу Оу
Луо Кси
Ву Јувен
Чен Ксиаојун (резерва)
Сун Венјан (резерва)
96.580   Шпанија
Клара Басијана
Алба Марија Кабељо
Она Карбонел
Марга Креспи
Андреа Фуентес
Таис Енрикез
Паула Кламбург
Ирене Монтручио
Сара Гихон(резерва)
Кристина Салвадор (резерва)'
96.090
Комбинирано тим
подробно
  Русија
Анастасија Давидова
Марија Громова
Наталија Исченко
Елвира Кашјанова
Светлана Колесниченко
Дарија Коробова
Александра Пацкевич
Светлана Ромашина
Ала Шишкина
Анџелика Тиманина
Аниси Олкова (резерва)
98.470   Кина
Чанг Си
Чен Ксиојун
Фан Јиачен
Гуо Ли
Хуанг Ксуечен
Лиу Ои
Лиу Кси
Сун Вејнан
Ву Јивен
Ју Леле
Јуанг Тингтинг (резерва)
Јуанг Венвен (резерва)
96.390   Канада
Женевиев Беналгер
Марие-Пјер Бодреу Гакон
Стефани Дурокер
Жо-Ани Фортин
Клое Исак
Стефани Леклер
Трејси Литл
Елис Маркот
Карин Томас
Валери Велш
Габриеле Кардинал (резерва)
Ерин Вилсон (резерва)
96.150

НаводиУреди