Синхронизирано пливање на светското првенство во водени спортови 2011 - слободно поединечно

Светско првенство
во водени спортови 2011

Кина Шангај, Кина
Скокови во вода
Поединечно
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Екипно екипно
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Поединечно мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Екипа техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Натпеварувањата од Слободно подинечно во синхорнизирано пливање на Светско првенство во водени спортови 2011 беа одржани на 20 јули, така што прелиминарната рунда се одржа во утринската, а финалето во вечерната сесија.

МедалистиУреди

Злато Сребро Бронза
Наталија Исченко
  Русија
Андреа Фуентес
  Шпанија
Сун Венјан
  Кина

РезултатиУреди

Прелиминарните рунди се одржаа во 09:00 по локално време.[1] Финалето се одржа во 19:00.[2]

Зелената ги означува финалистите

Место Пливач Нација Прелиминации Финале
Поени Место Поени Место
  Наталија Исченко   Русија 98.190 1 98.550 1
  Андреа Фуентес   Шпанија 96.010 2 96.520 2
  Сун Венјан   Кина 95.970 3 95.840 3
4 Марие-Пјер Бодреу Гакон   Канада 94.490 4 94.910 4
5 Јуми Адачи   Јапонија 92.620 5 92.810 5
6 Лолита Ананасова   Украина 91.400 6 91.550 6
7 Линда Керути   Италија 89.610 7 89.950 7
8 Џена Рандал   Обединето Кралство 88.240 9 88.880 8
9 Деспоина Соломоу   Грција 88.630 8 88.590 9
10 Анастасија Глушков   Израел 85.990 11 86.600 10
11 Ванг Ок-Гјонк   Северна Кореја 86.970 10 86.590 11
12 Соња Бернардова   Чешка 85.630 12 85.230 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Парк Хју-Сун   Јужна Кореја 84.790 13
14 Џована Стефан   Бразил 84.390 14
15 Памела Фишер   Швајцарија 82.960 15
16 Надин Брандл   Австрија 82.520 16
17 Зофи Кис   Унгарија 79.340 17
18 Етел Санчез   Аргентина 78.840 18
19 Калина Јорданова   Бугарија 76.210 19
20 Кристина Крајковикова   Словачка 74.980 20
21 Грејс Гомез   Венецуела 74.490 21
22 Мелис Онер   Турција 73.600 22
23 Асли Алегрија   Колумбија 73.320 23
24 Елена Тини   Сан Марино 72.430 24
25 Кирстин Андерсон   Нов Зеланд 69.530 25
26 Барбара Луна   Куба 69.510 26
27 Волета Митнијан   Костарика 68.850 27
28 Ау Ионг Син Ленг   Макао 68.170 28
29 Самара Талија Патаиашина   Индонезија 65.440 29
30 Танјалук Путисирирој   Тајланд 65.390 30
31 Лаура Стругнел   ЈАР 62.690 31
32 Седа Качатрајан   Ерменија 56.720 32
Аинур Кереј   Казахстан DNS

НаводиУреди

Надоврешни врскиУреди