Скокови во вода на светското првенство во водени спортови 2011 - синхронизирани скокови од 3м во машка конкуренција

Светско првенство
во водени спортови 2011

Кина Шангај, Кина
Скокови во вода
Поединечно
1 м мажи жени
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Синхронизирано
3 м мажи жени
10 м мажи жени
Далечинско пливање
5 км мажи жени
10 км мажи жени
25 км мажи жени
Екипно екипно
Пливање
Краул
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
400 м мажи жени
800 м мажи жени
1500 м мажи жени
Грбно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Градно
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Делфин
50 м мажи жени
100 м мажи жени
200 м мажи жени
Поединечно мешано
200 м мажи жени
400 м мажи жени
Штафета краул
4×100 м мажи жени
4×200 м мажи жени
Штафета мешано
4×100 м мажи жени
Синхронизирано пливање
Соло техничко слободно
Дует техничко слободно
Екипа техничко слободно
комбинирано
Ватерполо
мажи    •   жени

Натпреварувањата од 'синхронизирани скокови во вода за мажи од 3м на Светско првенство во водени спортови 2011 беа одржани на 19 јули со тоа што прелиминарната рунда се одржа во утринската, а финалето во вечерната сесија.

МедалистиУреди

Злато Сребро Бронза
Квин Каи
Луо Јутонг
  Кина
Иљја Захаров
Евгениј Кузнецов
  Русија
Хулијан Санчез
Јахел Кастиљо
  Мексико

РезултатиУреди

Прелиминарната рунда се одржа во 10:00.[1] Финалето се одржа во 17:05.[2]

Зелената ги означува финалистите

Место Скокач Нација Прелиминации Финале
Поени Место Поени Место
  Квин Каи
Луо Јутонг
  Кина 452.19 1 463.98 1
  Иљја Захаров
Евгениј Кузнецов
  Русија 438.75 2 451.89 2
  Хулијан Санчез
Јахел Кастиљо
  Мексико 384.99 6 437.61 3
4 Кристијан Ипсен
Троа Диме
  САД 410.64 4 429.06 4
5 Патрик Хаусдинг
Стефан Фек
  Германија 413.91 3 414.39 5
6 Олексиј Прихоров
Олександр Горшковозов
  Украина 380.52 7 412.20 6
7 Кристофер Меарс
Ник Робинсон-Бакер
  Обединето Кралство 375.66 8 403.68 7
8 Метју Росет
Дамиел Кели
  Франција 399.30 5 402.36 8
9 Шо Сакаи
Ју Окамото
  Јапонија 371.55 10 395.19 9
10 Михаеле Бенедети
Томасо Риналди
  Италија 372.36 9 381.63 10
11 Еирик Валхејм
Еспен Валхејм
  Норвешка 355.17 11 379.74 11
12 Чола Чантурија
Шота Коракашвили
  Грузија 354.93 12 365.13 12
16.5 H09.5 00:55.635 O
13 Јорик де Брујин
Рамон де Мејер
  Холандија 350.10 13
14 Дејн Кастељанос
Хорхе Луис Пупо
  Куба 345.63 14
15 Александро Манос
Стефанос Папарунас
  Грција 342.30 15
16 Чо Хо Винг
Пун Ваи Чин Џејсон
  Хонгконг 308.46 16
17 Игнас Баркаускас
Сергеј Базиук
  Литванија 301.77 17
18 Лутфи Нико Абдилах
Андријан Андријан
  Индонезија 286.98 18
19 Диего Каркун
Донато Неглија
  Чиле 276.90 19
20 Дмитриј Сорокин
Фарид Гурбанов
  Азербејџан 220.71 20

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди