Жорж Помпиду (француски: Georges Jean-Raymond Pompidou) (5 јули 1911 - † 2 април 1974) бил француски политичар и претседател на Република Франција, од 1969 до 1974 година, и беше премиер на Франција, од 1962 до 1968, во времето на претседателот Шарл де Гол.

Жорж Помпиду

Помпиду беше член на политичката партија Сојуз на Демократите за Република.