Дарко Митревски (3 октомври 1971 во Скопје) — македонски филмски режисер. Од 2007 година живее во Лос Анџелес, Калифорнија.

Дарко Митревски
Роден 3 октомври 1971
Скопје, Македонија
Националност Македонец
Познат по режијата на:
Бал-кан-кан
Збогум на 20-тиот век
Светло сиво
Трето полувреме
Досие Скопје
Занимање режисер

Митревски е режисер на филмовите „Збогум на 20-тиот век“, „Балканкан“ и „Трето полувреме“, како и на документарните серијали „Уа, шнајдери“ и „Досие Скопје“.

Надворешни врски уреди