Баритон

појаснителна страница на Википедија

Баритон — средниот машки пеjачки глас, помеѓу опсегот на бас и тенор.

Баритон во опера честопати го прикажува негативецот, љубовникот ривал на тенорот или неговиот најдобар партнер.[1].

Наводи уреди

Надворешни врски уреди