Список на пратеници избрани на македонските парламентарни избори (2016)

список на статии на Викимедија

Ова е список на пратеници избрани на македонските парламентарни избори 2016.

ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата уреди

ВМРО-ДПМНЕ:

 1. Никола Попоски
 2. Елизабета Канческа Милевска
 3. Борис Змејковски
 4. Драган Данев
 5. Даниела Рангелова
 6. Крсто Јовановски
 7. Никола Тодоров[*] (на негово место Невенка Стаменковска)
 8. Трајко Вељаноски
 9. Жаклина Пешевска
 10. Зоран Ѓорѓиевски
 11. Јохан Тарчуловски
 12. Весна Дамчевска Илиевска
 13. Илија Димовски
 14. Емил Димитриев
 15. Слаѓана Митовска
 16. Трајчо Димков
 17. Магдалена Манаскова
 18. Зеќир Рамчиловиќ
 19. Никола Мицевски
 20. Благица Ласовска
 21. Емилија Александрова
 22. Иван Иванов
 23. Никола Груевски[*] (на негово место Ѓоко Камчев)
 24. Ванковер Манчев
 25. Ане Лашкоска
 26. Весна Пемова
 27. Васил Пишев
 28. Нада Ципушева
 29. Димитар Ставананџија
 30. Драган Цуклев
 31. Павлинче Честојнова
 32. Антонио Милошоски
 33. Зоран Илиоски
 34. Лилјана Затуроска
 35. Љубен Арнаудов
 36. Благоја Деспотоски
 37. Нола Исмајлоска Старова
 38. Крсто Мукоски
 39. Сашо Василевски
 40. Лилјана Кузмановска
 41. Владимир Ѓорчев
 42. Дафина Стојаноска
 43. Горан Манојлоски

СПМ

 1. Љупчо Димовски
 2. Владанка Авировиќ
 3. Стојан Миланов

ГРОМ

 1. Чедомир Саздовски
 2. Панчо Минов

ДПСМ

 1. Иван Стоилковиќ

СРМ

 1. Амди Бајрам

ДПТМ

 1. Јусуф Хасани

СДСМ и коалицијата уреди

СДСМ

 1. Стево Пендаровски[*] (на негово место Далибор Богдановски)
 2. Рената Дескоска[*] (на нејзино место Лилјана Поповска)
 3. Дамјан Манчевски[*] (на негово место Никица Корубин)
 4. Стефан Богоев[*] (на негово место Анета Симеска Димоска)
 5. Диме Велковски
 6. Татјана Прентовиќ
 7. Петар Атанасов[*] (на негово место Снежана Калеска Ванчева)
 8. Оливер Спасовски[*] (на негово место Мирослав Јовановиќ)
 9. Фросина Ременски
 10. Мухамед Зеќири
 11. Максим Димитриевски[*] (на негово место Лидија Тасевска)
 12. Курто Дудуш[*] (на негово место Костадин Ацевски)
 13. Тања Ковачев
 14. Љупчо Николовски[*] (на негово место Славица Шуманска Митева)
 15. Благој Бочварски[*] (на негово место Агим Муртезанов)
 16. Јагода Шахпаска
 17. Панче Иванов
 18. Сашко Костов
 19. Мира Стојчевска
 20. Зоран Заев[*] (на негово место Сашко Атанасов)
 21. Хари Локвенец
 22. Катерина Кузмановска
 23. Коста Јаневски[*] (на негово место Ристе Ташев)
 24. Кети Смилеска
 25. Бетијан Китев
 26. Сашо Поцков[*] (на негово место Костадин Костадинов)
 27. Милева Ѓоргиева
 28. Мери Лазарова
 29. Радмила Шекеринска[*] (на нејзино место Бети Рабаџиевска Наумовска)
 30. Александар Кирацовски
 31. Томислав Тунтев[*] (на негово место Рубин Земон)
 32. Васко Ковачевски[*] (на негово место Самка Ибраимовски)
 33. Јован Митрески
 34. Жаклина Лазаревска
 35. Петре Шилегов[*] (на негово место Татјана Лалчевска)
 36. Ѓулумсер Касапи
 37. Благојче Трпевски

ДОМ

 1. Маја Морачанин

ПОПГМ

 1. Илија Николовски

ЛДП

 1. Горан Милевски[*] (на негово место Александра Цветковска)
 2. Јулијана Николова

НСДП

 1. Соња Мираковска
 2. Горан Мисовски

ПДТ

 1. Енес Ибрахим

ПЕИ

 1. Алија Камбероски

Независни пратеници

 1. Павле Богоевски[*] (на негово место Александар Филиповски)
 2. Ивана Туфегџиќ
 3. Ферид Мухиќ
 4. Ирена Стефоска

ДУИ уреди

 1. Артан Груби
 2. Ејуп Алими
 3. Реџаиљ Исмаили
 4. Агим Шаќири
 5. Али Ахмети
 6. Талат Џафери
 7. Шпреса Хадри
 8. Бранко Маноиловски
 9. Џеват Адеми
 10. Мирсада Емини Асани

Движење Беса уреди

 1. Зеќирија Ибрахими[*] (на негово место Реџеп Мемеди)
 2. Африм Гаши
 3. Биљал Касами[*] (на негово место Неџбедин Каремани)
 4. Фадил Зендели
 5. Теута Биљали

Алијанса за Албанците уреди

 1. Сурија Рашиди
 2. Зијадин Села
 3. Весел Мемеди

ДПА уреди

 1. Мендух Тачи
 2. Бардуљ Даути[*] (на негово место Мерал Узеири Ферати)

Фуснота уреди

^ * Пратеници на кои порано им престанал мандатот