Јагода Шахпаска (18 март 1964 во Тепавци, Битолско) — македонска политичарка и актуелна министерка за труд и социјална политика. Студирала на Медицинскиот факултет во Скопје, УКИМ, и е специјалист по интерна медицина. Таа е член на СДСМ, и на парламентарните избори во 2020 година е избрана како пратеник, а потоа е поставена како министер за труд и социјална политика. Во моментов живее во Берово.[1]

Јагода Шахпаска
Родена 18 март 1964
Тепавци, Битолско, СФРЈ (денес Македонија)
Националност Македонка
Занимање специјалист по интерна медицина

Наводи Уреди

  1. „Министер“. www.mtsp.gov.mk. Посетено на 2020-09-28.