Партија на обединети пензионери и граѓани на Македонија

Партија на обединети пензионери и граѓани на Македонија (ПОПГМ) — политичка партија во Република Македонија. Партијата е во коалиција со Социјалдемократскиот сојуз на Македонија. Лидер на партијата е Илија Николовски

Партија на обединети пензионери и граѓани на Македонија
ПОПГМ
ВодачИлија Николовски
ШтабСкопје, Република Македонија
Идеологијазаштита на правата и потребите на пензионерите во Македонија
Собрание
1 / 120
Општини
0 / 80
Мрежно место
www.obedinetipenzioneri.mk
Политика на Република Македонија
Политички партии
Избори

Цели на партијатаУреди

Партијата се залага за заштита на правата и потребите на пензионерите во Република Македонија. Цел на дејствување на партијата се егзистенцијалните интереси и потреби на пензионерите, висината и редовноста на нивните пензии, усогласување со примањата на вработените, квалитетот на пензиското осигурување, системот на здравствено осигурување, социјалната заштита, пензионерските домови за сместување, клубовите за дружење и разонода и други прашања.[1]

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди