Отвори го главното мени

УпотребаУреди

Буквата се користела во апхаскиот јазик за гласот /dz/.

КодирањеУреди

Знак
Уникоден назив CYRILLIC CAPITAL LETTER DZZE CYRILLIC SMALL LETTER DZZE
Бр. систем дец. хекс. дец. хекс.
Уникод 42632 U+A688 42633 U+A689
UTF-8 234 154 136 EA 9A 88 234 154 137 EA 9A 89
Бројчена ознака Ꚉ Ꚉ ꚉ ꚉ

ПоврзаноУреди