Комско Ԏ (Ԏ ԏ; ракописно: Ԏ ԏ) — буква од комската азбука, поинаков облик на кирилицата.Се користела за запишување на комскиот јазик во 1920-ите.

Сметачки кодови уреди

Знак Ԏ ԏ
Уникоден назив КИРИЛИЧНА ГОЛЕМА БУКВА
КОМСКО Ԏ
КИРИЛИЧНА МАЛА БУКВ
КОМСКО Ԏ
Бр. систем дец. хекс. дец. хекс.
Уникод 1294 U+050E 1295 U+050F
UTF-8 212 142 D4 8E 212 143 D4 8F
Бројчена ознака Ԏ Ԏ ԏ ԏ

Поврзано уреди