Комско Ԉ (Ԉ ԉ; ракописно: Ԉ ԉ) — буква од комската азбука, поинаков вид на кирилицата. Се користела за пишување кај коми јазикот. Станува збор за буквата кириличната буква Љ (Љ љ).Некои од облиците се слични со клуч 16 (几).

Сметачки кодови уреди

Знак Ԉ ԉ
Уникоден назив КИРИЛИЧНА ГОЛЕМА БУКВА Ԉ КИРИЛИЧНА МАЛА БУКВА Ԉ
Бр. систем дец. хекс. дец. хекс.
Уникод 1288 U+0508 1289 U+0509
UTF-8 212 136 D4 88 212 137 D4 89
Бројчена ознака Ԉ Ԉ ԉ ԉ

Поврзано уреди