Список на села во Кукуш

Име на македонски Македонски-латиница Име на грчки Грчки-латиница Жители во 1903 Жители во 2001
КУКУШ KUKUŠ ΚΙΛΚΊΣ KILKIS 7750
Ајдарли Ajdarli Ајдарли Ајдарли 80
Ааси Огулари Aasi Ogulari Ааси Огулари Ааси Огулари 16
Аканџали Akandžali Μυριες Miries (Myries)
Алачли Alačli Алачли Алачли 75
Алексово Aleksovo Алексово Алексово 420
Али Хаџалар Ali Hadžalar Али Хаџалар Али Хаџалар 320
Алчак Alčak Χαμηλό Chamilo
Аматово Amatovo Аматово Аматово 115
Амбар Ќој Ambar Ḱoj Амбар Ќој Амбар Ќој 366
Ани Махле Ani Mahle Ани Махле Ани Махле 95
Анадоли Anadoli Анадоли Анадоли 400
Апанџали Apandžali Апанџали Апанџали 100
Арбур Arbur Арбур Арбур 360
Ардамли Ardamli Ардамли Ардамли 95
Армутчи Armutči Армутчи Армутчи 370
Баалја Махмутли Baalja Mahmutli Баалја Махмутли Баалја Махмутли 88
Бабаќој Babaḱoj Μεσιά Mesia
Баирли Bairli Баирли Баирли 126
Бали Огулари Bali Ogulari Бали Огулари Бали Огулари 265
Баровица Barovica Καστανέρι Kastaneri
Баш Бахчели Baš Bahčeli Баш Бахчели Баш Бахчели 235
Башанли Bašanli Башанли Башанли 400
Бејаздели Bejazdeli Бејаздели Бејаздели 85
Бејлери Bejleri Бејлери Бејлери 125
Бела Црква Bela Crkva Бела Црква Бела Црква 36
Бојмица Bojmica Αξιούπολη Axioupoli
Брест Brest Ακρολίμνη Akrolimni
Вадришта Vadrišta Καμποχώρι Kambohori
Ваисли Vaisli Ваисли Ваисли 35
Валгаци Valgaci Καμποχωρι Kambohori
Вардаровци Vardarovci Αξιοχώριο Axiohoriο 230
Врагитурци Vragiturci Врагитурци Врагитурци 110
Врлан Vrlan Врлан Врлан 600
Галаванци Gavalantsi Βαλτούδιο Valtudiο 164
Гебеџели Gebedželi Γοργόπη Gorgopi 92
Георголик Georgolik Γοργόπη Gorgopi
Геракарци Gerakarci Γερακονος Gerakonos
Горни Тодорак Gorni Todorak Горни Тодорак Горни Тодорак 370
Грамадна Gamadna Грамадна Грамадна 600
Грбашел Grbašel Грбашел Грбашел 150
Гуменџе Ǵumendže Γουμένισσα Goumenissa 3150 4073
Дабово Dabovo Βαλτοτόπι Valtotopi
Даутли Dautli Αμπελοχώρι Ambelochori 90
Дерели Dereli Дерели Дерели 60
Долни Тодорак Dolni Todorak Долни Тодорак Долни Тодорак 1080
Драгомирци Dragomirci Драгомирци Драгомирци 480
Дурасанли Durbanli Дурасанли Дурасанли 210
Дурбанли Durbanli Συνορο Sinoro
Дурданли Durdanli Πατοχωρι Patochori
Дурмушли Durmušli Дурмушли Дурмушли 60
Ѓол Оваси Ǵol Ovasi Ѓол Оваси Ѓол Оваси 180
Ѓулели Ǵuleli Ѓулели Ѓулели 46
Ејбелер Ejbeler Ејбелер Ејбелер 40
Елезли Elezli Елезли Елезли 50
Ересемли Eresemli Ересемли Ересемли 195
Еџекли Edžекli Еџекли Еџекли 45
Женско Žensko Женско Женско 245
Извор Izvor Πηγή Pigi
Иракли Irakli Иракли Иракли 390
Исманли Ismanli Исманли Исманли 150
Ишикли Išikli Ишикли Ишикли 140
Јанес Janes Μεταλλικό Metaliko 320
Јакупли Jakupli Јакупли Јакупли 40
Јуксузли Juksuzli Јуксузли Јуксузли 550
Каваклија Kavaklija Каваклија Perintos 50
Казаново Kazanovo Казаново Казаново 200
Калиново Kalinovo Калиново Sutogianeika 485
Камберли Kamberli Камберли Камберли 225
Касамли Kasamli Касамли Касамли 100
Кара Амарли Kara Amarli Кара Амарли Кара Амарли 55
Кара Ахматли Kara Ahmatli Кара Ахматли Кара Ахматли 80
Кара Бунар Kara-Bunar Μαυρονέρι Mavroneri 270
Кара Махмутли Kara Mahmutli Кара Махмутли Кара Махмутли 120
Кара Мето Огулари Kara Meto Ogulari Кара Мето Огулари Кара Мето Огулари 45
Кара Суле Kara Sule Кара Суле Polykastro
Караџа Кадар Karadža Kadar Караџа Кадар Караџа Кадар 200
Колиби Kolibi Σκινιται Skinite
Коритен Koriten Ξηροχώρι Xirochori
Коркут Korkut Коркут Коркут 880
Кочо Огулари Kočo Ogulari Кочо Огулари Кочо Огулари 180
Коџа Омерли Kodža Omerli Коџа Омерли Коџа Омерли 260
Крецово Krecovo Крецово Крецово 500
Крива Kriva Γριβας Grivas
Крондирци Krondirci Крондирци Крондирци 200
Крџали Krdžali Крџали Крџали 30
Кус Башли Kus Bašli Кус Башли Кус Башли 234
Кус Хоџа Махлеси Kus Hodža Mahlesi Кус Хоџа Махлеси Кус Хоџа Махлеси 156
Кушиново Kušinovo Πολυπετρων Polipetron 500
Лелово Lelovo Άγιος Αντώνιος Agios Antonios 650
Маловци Malovci Маловци Маловци 50
Маразли Marazli Маразли Маразли 50
Марсали Marsali Марсали Марсали 250
Мачуково Mačukovo Εύζωνοι Evzoni
Махмутли Изир Mahmutli Izir Махмутли Изир Махмутли Изир 55
Меѓурек Megurek Меѓурек Меѓурек 500
Мијалово Mijalovo Μιχαλίτσι Michaliki 150
Мирово Mirovo Мирово Мирово 350
Мозгали Mozgali Мозгали Мозгали 470
Морарци Morarci Морарци Морарци 1200
Мотилово Motilovo Мотилово Мотилово 850
Мурџели Murdželi Мурџели Мурџели 95
Мутаванли Mutavanli Мутаванли Мутаванли 225
Неманци Nemanci Неманци Неманци 240
Новоселјани Novoseljani Новоселјани Новоселјани 125
Озанџали Ozandžali Озанџали Озанџали 75
Олашли Olašli Олашли Олашли 90
Оризарци Orizarci Ριζια Rizia
Оруч Обасе Oruč Obase Оруч Обасе Оруч Обасе 46
Отланли Otlanli Отланли Отланли 84
Пазарли Pazarli Μελάνθιο Melansio
Пангразли Pangrazli Пангразли Пангразли 115
Папрат Paprat Папрат Папрат 710
Патарос Pataros Δροσάτο Drosato 200
Пејково Pejkovo Пејково Пејково 815
Петгас Petgas Πεντάλοφο Pentalofos
Петрово Petrovo Αγιος Πετρος Agios Petros
Планиница Planinica Планиница Планиница 750
Попово Popovo Μυριόφυτο Miriofiton
Порчеле Porčele Порчеле Порчеле 52
Постолар Postolar Постолар Постолар 290
Радила Radila Радила Радила 300
Радомир Radomir Ασβεστοχώρι Asvestario
Рајаново Rajanovo Рајаново Рајаново 910
Рамна Ramna Μονολίθιο Monolithiο 206
Рахманли Rahmanli Αντιγόνεια Antigoni
Рошлово Rošlovo Рошлово Рошлово 355
Сакли Огулари Sakli Ogulari Сакли Огулари Сакли Огулари 15
Саламанли Salamanli Γαλλικός Gallikos 150
Сарајли Sarajli Сарајли Сарајли 80
Сари Дуанли Sari Duanli Сари Дуанли Сари Дуанли 90
Сари Пазар Sari Pazar Ανθοφύτο Anthofito 100
Сари Ѓол Sari Ǵol Κρηστώνη Kriston 325
Сари Ќој Sari Кјој Сари Ќој Сари Ќој 100
Сеслово Seslovo Σεβαστό Sevasto 250
Серсемли Sersemli Серсемли Серсемли 220
Сиракли Sirakli Сиракли Сиракли 50
Смол Smol Μικρό Δάσος Mikro Dasos
Спанци Spanci Λατομείο Latomi
Срчали Srčali Λατομείο Latomi 66
Стрезово Strezovo Αργυρούπολις Argiroupolis 155
Сулово Sulovo Αμάραντα Amaranta
Сурлево Surlevo Сурлево Сурлево
Тодорово Todorovo Τόυμπα Tumba 260
Токошлу Tokošlu Токошлу Токошлу 145
Тумба Tumba Τόυμπα Tumba
Тушилово Tušilovo Тушилово Statis
Ќолеменли Ḱolemenli Ќолеменли Ќолеменли 125
Ќор Чалаклар Ḱor Čalaklar Ќор Чалаклар Ќор Чалаклар 50
Ќосе Мурџели Ḱose Murdželi Ќосе Мурџели Ќосе Мурџели 45
Ќулахли Ḱulahli Ќулахли Ќулахли 293
Ќучанли Ḱučanli Ќучанли Ќучанли 17
Узун Махале Uzun Mahale Узун Махале Узун Махале 164
Угурли Ugurli Περιστέρι Peristeri
Фустани Fustani Ευρωπός Evropos
Хамзали Hamzali Хамзали Хамзали 180
Хасан Абас Hasan Abas Хасан Абас Хасан Абас 350
Хасанли Hasanli Хасанли Хасанли 95
Хаџи Елезли Hadži Elezli Хаџи Елезли Хаџи Елезли 132
Хаџи Еселер Hadži Eseler Хаџи Еселер Хаџи Еселер 130
Хаџи Јунус Hadži Junus Хаџи Јунус Хаџи Јунус 250
Хаџилар Hadžilar Хаџилар Хаџилар 520
Хондолу Hondolu Хондолу Хондолу 50
Хоџа Башли Hodža Bašli Хоџа Башли Хоџа Башли 285
Хрсово Hrsovo Хрсово Хрсово 360
Црна Река Černa Reka Καρποι Karpi
Чернал Махерли Černal Maherli Чернал Махерли Чернал Махерли 1800
Чин Кајли Čin Kajli Чин Кајли Чин Кајли 70
Чафлик Бахчели Čiflik Bahčeli Чафлик Бахчели Чафлик Бахчели 125
Чафлиџик Čiflidžik Чафлиџик Чафлиџик 100
Чоколово Čokolovo Чоколово Чоколово 250
Чорапли Čorapli Чорапли Чорапли 65
Чугунци Čugunci Μέγαλι Στέρνα Megali Sterna
Чуруклар Čurklar Чуруклар Чуруклар 40
Џами Бахчели Džami Bahčeli Џами Бахчели Џами Бахчели 75
Шекерли Šekerli Шекерли Sacharato 65
Шемница Šemnica Шемница Шемница 540
Шереметли Šeremetli Шереметли Шереметли 140
Шехово Sehovo Ειδομένη Idomeni
Шљопинци Šljopinci Шљопинци Dogani