Отвори го главното мени
Пол Валери.

Пол Валери (30 октомври 1871 - 20 јули 1945), француски писател, еден од најголемите лиричари на Франција.

Најпознати дела му се поемите „Морнарски гробишта“ и „Младата Парка“, како и есеите „Вовед во методот на Леонардо да Винчи“ и „Танецот“.

НаводиУреди

Надворешни врскиУреди

Викицитат има збирка цитати поврзани со:
Викиизвор на англиски јазик содржи текст на тема: