Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
69 п.н.е.  Клеопатра — кралица на Египет од македонската династија Птолемаиди и негов последеен фараон.
1699  Жан Батист Симеон Шарден — француски сликар.
1755  Марија Антоанета — принцеза на Австрија и кралица на Франција и на Навара.
1795  Џејмс Полкпретседател на САД.
1815  Џорџ Бул — британски филозоф и математичар.
1844  Мехмед Vотомански султан.
1847  Жорж Сорел — француски филозоф, основач на синдикализмот.
1854  Исидор Гунсберг — британски шахист.
1865  Ворен Хардингпретседател на САД.
1906  Лукино Висконтииталијански филмски режисер и сценарист, еден од зачетниците на неореалистичката филмска школа.
1913  Берт Ланкастер — американски глумец
1923  Чезаре Рубини — италијански ватерполист, кошаркар и тренер.
1928  Владимир Беара — југословенски фудбалер и тренер.
1929  Ричард Тајлер — канадски физичар.
1932  Стојан Ристески — македонски научник, поет и раскажувач.
1938  Софија Грчкакралица на Шпанија.
1939  Енрико Албертози — италијански фудбалски голман.
1950  Љубомир Љубоевиќ — српски и југословенски шахист.
1954  Ведран Рожиќ — хрватски и југословенски фудбалер.
1959  Саид Ауита — марокански атлетичар.
1962  Трајко Вељаноскипретседател на Собранието на Република Македонија.
1967  Звонимир Солдо — хрватски фудбалер.
1974  Нели — американски рапер.
1976  Тјери Омејер — француски ракометар.
1989  Стеван Јоветиќ — црногорски фудбалер.
2000  Алфонсо Дејвис — канадски фудбалер.