13 ноември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
354  Августин Хипонски — христијански филозоф.
1312  Едвард IIIкрал на Англија.
1813  Петар Петровиќ - Његошвладика и владетел на Црна Гора.
1818  Михаил Катков — руски публицист.
1834  Николај Столетов — руски офицер.
1850  Роберт Луис Стивенсон — англиски писател.
1882  Добри Даскалов — македонски револуционер и војвода.
1884  Добри Даскалов — македонски револуционер.
1899  Хуанг Сјенфан — кинески историчар и антрополог.
1915  Станко Липшаоперски пејач.
1922  Климе Стојоски — македонски партизан.
1943  Роберто Бонинсења — италијански фудбалер.
1957  Стивен Бекстер — британски писател.
1959  Хари Костовпремиер на Македонија.
1956  Светлана Мугоша — југословенска ракометарка.
1965  Владимир Трајковски — претседател на Македонското научно здружение за аутизам.
1969  Џерард Батлер — шкотски глумец.
1980  Лауренс тен Дам — холандски велосипедист.
1982  Куми Кода — јапонска пејачка.
1985  Андреа Пенезиќ — хрватска ракометарка.
1991  Џефри Брума — холандски фудбалер.
1994  Висар Муслиу — македонски фудбалер.
2002  Ема Радукану — британска тенисерка.