Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
1575  Гвидо Ренииталијански сликар.
1840  Огист Роден — француски вајар.
1905  Драгутин Тадијановиќ — хрватски поет.
1929  Мира Бањац — српска и југословенска театарска и филмска глумица.
1953  Марина Туцаковиќ — српска авторка на текстови за песни.
1956  Џордан Рудесклавијатурист на американската група Dream Theater.
1959  Дејан Цукиќ — српски и југословенски рок-пејач.
1972  Луис Фиго — португалски фудбалер.
1975  Едуард Кокшаров — руски ракометар.
1978  Горка Вердуго — шпански велосипедист.
1992  Карлос Верона — шпански велосипедист.
1998  Ашраф Хакими — марокански фудбалер.
2001  Максим Мухин — руски фудбалер.