25 ноември (родени)

Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
1562  Феликс Лопе де Вега — шпански писател.
1835  Ендрју Карнеги — американски индустријалец.
1844  Карл Бенц — германски автомобилски инженер.
1881  Јован XXIII — римски папа.
1914  Џо Димаџо — американски играч на безбол.
1918  Фране Матошиќ — хрватски и југословенски фудбалер и тренер.
1923  Михаил Апостолов - Гранати — македонски револуционер.
1924  Анте Марковиќ — последниот премиер на СФРЈ.
1935  Миле Неделкоски — македонски поет.
1947  Наум Попески — македонски писател.
1948  Тодор Бојаџиев — македонски композитор.
1951  Џони Реп — холандски фудбалер.
1964  Павле Воскопулос — македонски политичар во Република Грција.
1981  Чаби Алонсо — шпански фудбалер.
1986  Кристијан Корен — словенечки велосипедист.
2002  Педри — шпански фудбалер.