Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ноември
1500  Бенвенуто Челини — италијански вајар, златар и сликар.
1749  Даниел Радерфорд — шкотски физичар и хемичар.
1801  Винченцо Белини — италијански композитор.
1901  Леополд III — крал на Белгија.
1901  Андре Малро — француски писател, теоретичар и министер за култура.
1936  Рој Емерсон — австралиски тенисер.
1945  Герд Милер — германски фудбалер.
1963  Ијан Рајт — англиски фудбалер.
1971  Унаи Емери — шпански фудбалер и тренер.
1979  Пабло Ајмар — аргентински фудбалер.
1986  Максим Буе — француски велосипедист.
2000  Сержињо Дест — американски фудбалер.