Готфрид Свартхолм

Пер Готфрид Свартхолм Варг (роден на 17 октомври 1984), алијас анаката, е компјутерски специјалист од Шведска, познат како поранешен соосновач на вдомувачот PRQ и соосновач на BitTorrent страната The Pirate Bay заедно со Фредрик Неиј и Петер Сунде.

Готфрид Свартхолм
Роден(а)Пер Готфрид Свартхолм Варг
17 октомври 1984 (1984-10-17) (37 г.)
Други имињаанаката
Познат(а) посоосновач на The Pirate Bay