Бог да ги убие шпионите (филм)

Бог да ги убие шпионитемакедонски филм снимен во 1993 година во режија на Ацо Алексов.[1]

„Бог да ги убие шпионите“
РежисерАцо Алексов
ПродуцентАцо Алексов
Главни улогиВасил Шишков
Благоја Спиркоски-Џумерко
Душко Костовски
Петре Арсовски
Тодор Николовски
Илија Милчин
Петре Прличко
Кирил Ќортошев
Илија Џувалековски
Кире Печијаревски
Бајруш Мјаку
Рамадан Махмут
Александар Шехтански
Салаетин Билал
Елјеса Касо
Јосиф Јосифовски
Митко Апостоловски
Чедо Христов
Џемаил Максут
Трајче Иваноски
Марјан Чакмакоски
Мустафа Јашар
Илија Струмениковски
Љубица Гојковиќ
Андон Јовановски
Петар Димоски
Премиера1993
Времетраење90 мин
ЗемјаМакедонија Македонија

Улоги

уреди
Глумец Улога
Васил Шишков Војдан
Благоја Спиркоски-Џумерко Питачот
Душко Костовски Орхан Ѓулпапас
Илија Џувалековски Полицискиот началник
Петре Арсовски Сакир
Тодор Николовски Гојчин Левата
Илија Милчин Жан Дивалје
Петре Прличко Курт Шварцвасер
Кирил Ќортошев Кафеанџијата
Кире Печијаревски Водичот
Бајруш Мјаку Мемла-бег
Митко Апостоловски Суљо
Елјеса Касо Добриот стражар
Кирил Псалтиров Заптија
Салаетин Билал Паша ефенди
Џемаил Максут Турчинот со нож
Александар Шехтански Адам Валевски
Горан Илиќ Стражар
Рамадан Махмут
Билјана Танески Крчмарката
Чедо Христов Адам Валевски
Мустафа Јашар Писарот
Блаже Алексоски Пријател на кафеанџијата
Зекир Сипахи
Трајче Иваноски Затвореник
Илија Струмениковски Домаќинот
Љубица Гојковиќ Домаќинката
Васо Ангелов /
Фехми Груби /
Марјан Чакмакоски /
Наџи Шабан
Илко Стефановски /
Абдурахман Рахман /
Ванчо Мелев /
Петар Димоски /
Живко Пешевски /
Крсте Јовановски Трговец
Димитар Вандовски /
Абдуш Хусеин /
Благоја Ивчески /
Бранко Ѓорчев Новинар
Димитар Костов /
Славко Нинов
Андон Јовановски Стојче
Најдо Тодески Затвореник
Јосиф Јосифовски Затвореник
Атила Клинче
Александар Микиќ Полицаец
Ратко Гавриловиќ
Божо Софрониевски
Кире Георгиев

Наводи

уреди

Надворешни врски

уреди