Александар Шехтански

Александар Шехтански — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец.

Роден е во 1948 година. Станува член на Драмата при Македонскиот народен театар во 1979 година.

ФилмографијаУреди

1979: Глава ( Главна улога, )

1980: Оловна бригада ( Споредна улога, )

1980: Време, води ( Споредна улога, )

1981: Црвениот коњ ( Споредна улога, )

1986: Среќна Нова ‘49 ( Споредна улога, )

1991: Тетовирање ( Споредна улога, )

2000: Глас ( Глумец, ) [1]

НаводиУреди

  1. http://www.maccinema.com/Person.aspx?p=32