Горан Илиќ (р. 27 јули 1960 во Куманово) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец.

Горан Илиќ
Роден 27 јули 1960
Куманово
Националност Македонец
Познат по улогите во:
Македонски народни приказни
Трето полувреме
Бал-кан-кан
Трето па машко
Преспав
Ругање со Христос
Болка на Душата
Занимање глумец

ФилмографијаУреди

Година Филм Улога
1982 Слана во цутот на бадемите ТВ-филм
1984 Јуначко колено ТВ-серија
1985 Од зад грб ТВ-филм
1992 Чудовиштата во нашиот град ТВ-серија
1993 Бог да ги убие шпионите ТВ-филм Заптија
1993 Крик на немиот индијанец ТВ-филм
1998 Салон Хармони ТВ-серија Мајстор Гиле
2000 Погрешно Време ТВ-серија
2004 Големата вода ТВ-филм Доктор
2005 Крчма на патот кон Европа ТВ-серија Јанкула
2005 Обични луѓе ТВ-серија Полицаец
2005 Контакт ТВ-филм Чоок
2005 Бал-кан-кан ТВ-филм Полицаец
2007 Јас сум од Титов Велес ТВ-филм Работник
2007 Превртено ТВ-филм
2007-2010 Народни Приказни ТВ-серија
2008 Куќен совет ТВ-филм
2010 Царската е последна ТВ-филм
2010 Крајот на светот ТВ-филм
2010-2011 Македонски народни приказни ТВ-серија
2011 Турни ме да Кинисам ТВ-серија Перо
2011 Трето па машко ТВ-серија Илија
2012 Трето полувреме ТВ-филм Началникот
2012 Бардо ТВ-филм
2012-2014 Тврдокорни ТВ-серија
2014-2017 Македонски народни приказни ТВ-серија
2016 Црвената соба ТВ-филм Бранко
2016 Болка на Душата ТВ-филм Монахот
2017 Инсајдер ТВ-серија Инспекторот
2017 Види ја ти неа Краток филм
2017 Дали би ја погледнала ТВ-филм
2018 Ругање со Христос ТВ-филм
2018 Година на мајмунот ТВ-филм Сопругот на Горде
2019 Фамилија Марковски ТВ-серија Милан
2019 Преспав ТВ-серија Комита
2020-2022 Македонски народни приказни ТВ-серија
2022 Лена и Владимир ТВ-филм Полицаецот
2022-2023 Бистра вода ТВ-серија