Чедо Христов

Чедо Христов (11 мај 1938 во Скопје30 мај 2011 во Скопје) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец.

Чедо Христов
Роден 11 мај 1938
Скопје
Починал 30 мај 2011
Скопје
Познат по улогата во:
Чекор пред времето
Време, води
Жена од малтер
Едно лето
Занимање глумец

ФилмографијаУреди

Година Филм Улога
1969 Враќање од рајот ТВ-филм
1970 Ветар во кутиче киприт ТВ-филм
1970 Детективи ТВ-филм
1975 Волшебното самарче ТВ-серија
1976 Најдолгиот пат ТВ-филм Стојан
1979 Жена од малтер ТВ-филм Работник
1980 Време, води ТВ-филм Митрус
1981 Булки крај шините ТВ-серија
1982 Едно лето ТВ-серија
1984 Јуначко колено ТВ-серија
1985 Трговецот од Солун ТВ-филм Жан
1987 Трета доба ТВ-филм
1993 Бог да ги убие шпионите ТВ-филм Затвореник
1995 Ангели на отпад ТВ-филм
2001 Народен пратеник ТВ-филм
2003 Чекор пред времето ТВ-филм