Бистра вода (серија)

Бистра водамакедонска телевизиска серија во режија на Јани Бојаџи, снимена во 2022 година. Во продукција на Телевизија Алфа.

„Бистра вода“
РежисерЈани Бојаџи
ПродуцентЈани Бојаџи
СценаристЈани Бојаџи
Главни улогиДејан Лилиќ
Јелена Жугиќ
Мето Јовановски
Роберт Вељановски
Александар Микиќ
Владо Јовановски
Зоран Љутков
Благоја Чоревски
Симеон Мони Дамевски
Снежана Конеска Руси
Младен Крстевски
Горан Стојановски
Кети Дончевска Илиќ
Васил Зафирчев
Александар Шехтански
Владо Дојчиновски
Шенка Колозова
Гоце Тодоровски
Рубенс Муратовски
Катерина Шехтанска
Лазе Манасковски
Бранко Бенинов
Ѓорѓи Тодоровски
Кирил Андоновски
Нино Леви
Горан Илиќ
Марија Новак
Борче Начев
Илија Илиоски
ДистрибутерТелевизија Алфа
Премиера2023
ДржаваМакедонија Македонија

УлогиУреди

Глумец Улога
Дејан Лилиќ Дамјан
Јелена Жугиќ Ника
Симеон Мони Дамевски Александар
Мето Јовановски Професорот
Роберт Вељановски Арсен
Александар Микиќ Стамен
Владо Јовановски Исо
Зоран Љутков Петар Гарски
Васил Зафирчев Жанко
Младен Крстевски Милан
Снежана Конеска Руси
Горан Стојановски Тодор
Кети Дончевска Илиќ Вера
Нино Леви Мишо Павличин
Маја Љутков Лина
Горан Илиќ Генералот
Марија Новак Магда
Ирена Илиевска Јана
Рубенс Муратовски Спиро
Благоја Чоревски
Шенка Колозова
Катерина Шехтанска
Александар Шехтански
Кирил Андоновски Стариот
Крсте Јовановски
Борче Начев Докторот во станот
Лазе Манасковски Павле
Катина Иванова
Фирдаус Неби
Јана Вељановска Мила
Мелита Софрониоска
Гоце Тодоровски
Ефтим Трајчов Ѓаурски Милан
Бранко Бенинов Киро
Владо Дојчиновски Гиго Дракалски
Томе Витанов
Димче Мешковски
Јовица Михајловски
Владо Денчов
Григор Јовановски Константин
Владимир Тулиев Трстена
Андон Јовановски
Душица Стојановска Службеничка во државниот архив
Илија Илиоски Томо
Анастас Тановски
Марина Поп Панкова
Ѓорѓи Тодоровски Доктор
Кире Печијаревски
Марјан Чакмакоски
Александар Ѓорѓиев
Кирил Гравчев
Јордан Витанов Академикот
Ана Јовановска Оливера
Марин Бабиќ
Ненад Милосављевиќ
Сашо Тасевски
Кирил Трајковски
Роберт Ристов Никита
Мирјана Ристов
Ѓокица Лукаревски
Лилјана Велјанова
Васил Михаил Бојан
Димитрина Мицкоска Румена
Жарко Димоски
Најдо Тодески
Миле Вратеовски Директорот на заводот
Тинка Ристевска
Диме Илиев
Марија Кондовска
Кица Ивковска-Велјановска
Гордана Ендровска Борка Гаврилска
Александра Пешевска Соња
Елизабета Стефановска Катја Гаврилска
Петар Мирчевски
Јоана Поповска
Борис Чоревски
Пируника Киселички Марина
Чедомир Митевски Пиљарот
Слободан Степановски
Владимир Ендровски
Филип Мирчевски
Мартин Мирчевски
Самоил Стојановски
Илија Струмениковски Стариот
Давид Илиќ Шефот во агенција за туризам и менаџмент
Надица Петрова Медицинска сестра во ординацијата на Вера
Ванчо Мелев
Анкица Бенинова
Коста Ангов
Петар Маниќ Ѓорѓи
Здравко Стојмиров Посредникот
Бранко Атанасов Директор на златара
Ненад Нацев Шабан
Пеце Ристевски Докторот на Арсен
Стефан Николовски Давор
Игор Сарандески Возачот