Чедомир Митевски (роден на 1 декември 1993 во Куманово, Република Македонија) е македонски актер.

Чедомир Митевски
Роден 1 декември 1993
Куманово
Националност Македонец
Занимање актер

Образование уреди

Дипломирал актерска игра на Факултетот за драмски уметности во Скопје при универзитетот „Св. Кирил и Методиј" во Скопје во класата на проф. Зоја Бузалковска.

Улоги уреди

Претстави уреди

2019 година

Главна улога во дипломска претставата „Бела Болест".

Главна улога во претставата „Како се прави човек"


2018 година

Играл во улогите на Micheal/Richard во „The Big Chill"


2017 година

Играл главна улога во претставата „На погрешно место во погрешно време" во Кумановскиот театар.

Улогата на таткото во „Hadersfield".

Дадилка во „Елка кај Иванови".


2016/2017

Го играл ликот на Аслаксен во „Народен Непријател".

Играл затворски чувар во "System Error"


2016 година

Го играл ликот на Џо Келер во „Сите мои синови".


2015 година

Играл повеќе ликови во детска претстава „Библија".


2013 година

Играл главна улога во "Аудиенција".

Филмови и серии уреди

Филмови:

„Јас не сум Игор" режија на Сергеј Георгиев 2017,

„Црни и Криви" режија на Марко Џамбазовски (дипломски филм) 2018,

"Врба" режија Милчо Манчевски 2019,

"Тајниот изум" режија Дина Дума 2022.


ТВ серии:

5+ фамилија" ОХО продукција 2015,

Преспав" ОХО продукција 2016,

Дајте музика" продукција МТВ 2019,

"Куќен притвор" ОХО продукција 2022,

"Бистра вода" продукција Телевизија Алфа 2023.