Роберт Ристовмакедонски театарски, филмски и телевизиски глумец.

Роберт Ристов
Роден 9 јануари 1975
Кавадарци
Националност Македонец
Познат по улогите во:
Македонски народни приказни
Ах, љубов моја
Ругање со Христос
Занимање глумец

Филмографија Уреди

Година Филм Улога
1997 Во светот на бајките ТВ-серија
2002 Звукот на светлината ТВ-филм Филип
2005 Ти си жива ТВ-филм Коста
2006-2009 Македонски народни приказни ТВ-серија
2007 Досие-К ТВ-филм Јордан Митрев
2010 Царската е последна ТВ-филм
2010-2011 Македонски народни приказни ТВ-серија
2012 Статус - Во невоља ТВ-филм Инспектор
2013-2014 Тврдокорни ТВ-серија
2015 Македонски народни приказни ТВ-серија
2017 Ах, љубов моја ТВ-серија Мијалче
2017 Чевли ТВ-филм Питач
2018 Ругање со Христос ТВ-филм Командант
2020-2021 Црномурести ТВ-серија
2021 Кино „Љубов“ ТВ-филм
2022-2023 Бистра вода ТВ-серија Никита