Владимир Тулиевмакедонски театарски, филмски и телевизиски глумец.

Владимир Тулиев
Роден 18 август
Штип
Националност Македонец
Познат по улогите во:
Преспав
Македонски народни приказни
Среќна Нова 1903
Панкот не е мртов
Занимање глумец

Филмографија уреди

Година Филм Улога
2001 Македонија Емигранти ТВ-филм
2008 Автобиографија ТВ-филм
2008-2010 Народни приказни ТВ-серија
2011 Панкот не е мртов Жути
2012 Трето полувреме ТВ-филм Бугарски наредник
2014 Приказни од животот ТВ-серија
2014 Среќна Нова 1903 ТВ-филм Комита Гоце
2014-2015 Македонски народни приказни ТВ-серија
2015 Лазар ТВ-филм Здравко
2017-2023 Преспав ТВ-серија Дончо
2017 Амби ТВ-филм
2017 Фамилија Марковски ТВ-серија Зубац
2017 Инсајдер ТВ-серија Гоце
2018 Болното место на Мара и Жарко ТВ-филм Игор
2018 Сонуваат за крв и душа ТВ-филм Рафаело
2018 Година на мајмунот ТВ-филм Пијаница
2018 Ругање со Христос ТВ-филм
2019 Господ постои, името и е Петрунија ТВ-филм Шанкет Стефан
2020 Хомо ТВ-филм Службеник
2023 М ТВ-филм Човек во шинел
2022-2023 Бистра вода ТВ-серија Трстена

Надворешни врски уреди