Здравко Стојмиров

Здравко Стојмиров (р. 16 јануари 1987) во Битоламакедонски театарски филмски и телевизиски глумец.

Здравко Стојмиров
Роден 16 јануари 1987
Битола
Националност Македонец
Познат по улогите во: Македонски народни приказни
Среќна Нова 1903
Занимање глумец

ФилмографијаУреди

Година Филм Улога
2013-2014 Тврдокорни ТВ-серија Пере Тошев
2014 Авантурите на Итар Пејо ТВ-серија Итар Пејо
2014 Среќна Нова 1903 ТВ-филм Никола
2016-2017 Македонски народни приказни ТВ-серија
2017 Инсајдер ТВ-серија Полицаец
2020-2022 Македонски народни приказни ТВ-серија
2022-2023 Бистра вода ТВ-серија Посредникот