На наш начин - македонска телевизиска серија по сценарио на Велко Неделковски, а во режија на Тихомир Бачовски.

На наш начин
Жанркомедија
Напишана одВелко Неделковски
Режирана одТихомир Бачовски
УлогиАцо Стефановски
Вукан Диневски
Ацо Јовановски
Ненад Стојановски
Милица Стојанова
Лилјана Велјанова
Катерина Коцевска
Петре Арсовски
Ѓорѓи Колозов
Душко Костовски
Ацо Дуковски
Петар Темелковски
Ненад Милосављевиќ
Земја на потеклоМакедонија Македонија
Првичен јазикмакедонски
Бр. на сезони1
Бр. на епизоди4
Прикажување
Првична мрежаТелевизија Скопје
Првично прикажување1985

Улоги

уреди
Глумец Улога
Ацо Стефановски Јован
Вукан Диневски
Ацо Јовановски Киро
Ненад Стојановски Записничарот
Милица Стојанова Стефка
Лилјана Велјанова
Катерина Коцевска
Петре Арсовски
Ѓорѓи Колозов
Душко Костовски
Ацо Дуковски
Петар Темелковски Дренко
Драги Крстевски
Кирил Ќортошев
Ѓокица Лукаревски
Кирил Ристоски
Владимир Светиев
Ванчо Петрушевски
Гоце Тодоровски Бимбо
Благоја Спиркоски-Џумерко
Сабина Ајрула-Тозија
Гоце Влахов
Лиле Георгиева
Јосиф Јосифовски
Снежана Стамеска
Ленче Делова
Виолета Шапковска
Викторија Анѓушева
Димче Мешковски
Владимир Ангеловски-Дади Полицаец 1
Дине Дрваров
Вера Вучкова
Лазе Манасковски
Љупчо Петрушевски
Добрила Пуцкова
Мустафа Јашар
Фехми Груби
Димитар Зози
Салаетин Билал
Тома Киров Полицаец 2
Кица Ивковска-Велјановска
Соња Каранџуловска
Светлана Василковска
Емил Рубен
Сашо Огненовски
Дејан Јосифовски
Славица Ковачевиќ-Јовановска
Јовица Михајловски
Иво Велјановски

Надворешни врски

уреди