Ненад Милосављевиќ

Ненад Милосављевиќ (роден во 1941 во Прилеп) — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец. Димпломирал на Театарска академија во Белград во 1967 година. Член на Драмски театар - Скопје од 1968 година. Добитник е на наградата за епизодна улога на Театарските игри „Војдан Чернодрински“ во Прилеп. ауреат е на исто така,на Награда за најдобра епизодна улога на Стерииното позорје.

Ненад Милосављевиќ
Роден 1941
Прилеп
Националност Македонец
Познат по улогата во:
Време, води
Колнати сме, Ирина
Златна петорка
Занимање глумец

Филмски улогиУреди

Филмографија на
Год. Назив Улога
1970.-те
1970. Детективи ТВ серија /
1971. Црно семе Нико
1972. Истрел /
1973. Колнати сме, Ирина Мече
1975. Илинка ТВ филм
1975. Јад /
1975. Патот кон иднината ТВ серија /
1975. Парадоксот на Диоген ТВ филм Бранителот
1976. Најдолгиот пат Крсте
1977. Најдолгиот пат ТВ серија Крсте
1977. Исправи се, Делфина /
1977. Итар Пејо ТВ серија /
1977. Големата соба ТВ филм /
1977. Пресуда /
1977. Дождовито сонце ТВ филм /
1980.-те
1980. Време, води Поп Трифиле
1980. Двојка ТВ филм Симон
1981. Булки крај шините ТВ серија /
1982. Илинден ТВ серија Питу Гули
1982. Тумба, тумба дивина ТВ филм /
1983. Записник ТВ филм /
1983. Караѓорѓева смрт ТВ филм /
1985. На наш начин ТВ серија /
1985. Грб позади ТВ филм /
1985. Трговецот од Солун ТВ филм /
1986. Климент Охридски ТВ филм /
1990.-те
1991. До, ре, ми ТВ серија /
1992. Македонски народни приказни ТВ серија /
1994 1997. Македонски народни приказни ТВ серија /
2000.-те
2006. Нави ТВ филм Дедо Марко
2007. Црна Зора
2007. Досие - К ТВ филм Кодошот Столе
2010.-те
2016. Ослободување на Скопје Свештеник
2016. Златна петорка Алавантие

Надворешни врскиУреди