Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 мај
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 мај
1008  Анри Iкрал на Франција.
1881  Александар Керенски — руски политичар.
1900  Антун Аугустинчиќ — југословенски и хрватски вајар.
1909  Методи Поповски — македонски партизански командант.
1913  Катерина — грчка принцеза.
1921  Едо Муртиќ — хрватски сликар.
1928  Хосни Мубарак — претседател на Египет.
1929  Одри Хепберн — британска глумица со белгиско потекло.
1930  Миљан Миљаниќ — српски и југословенски фудбалски тренер и функционер.
1937  Рон Картер — американски џез-музичар.
1953  Нина Гопова — руска кану-спринтерка.
1953  Пија Задора — американска поп-пејачка и глумица.
1958  Кит Харинг — американски сликар.
1959  Валдемарас Хомичиус — литвански и советски кошаркар и тренер.
1969  Давид А. Бадер — американски информатичар.
1981  Александар Колобнев — руски велосипедист.
1981  Давид де ла Фуенте — шпански велосипедист.
1985  Бо Мекејлеб — македонски кошаркар од американско потекло.
1985  Фернандињо — бразилски фудбалер.
1987  Францеск Фабрегас — шпански фудбалер.
1988  Раџа Наинголан — белгиски фудбалер.
1989  Даниел Ѓурта — унгарски пливач.