Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 мај
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 мај
1820  Флоренс Најтингел — англиска медицинска сестра.
1869  Карл Шуман — германски спортист.
1707  Карл фон Лине — шведски ботаничар.
1907  Кетрин Хепберн — американска артистка.
1908  Николас Калдор — британски економист.
1914  Никола Вражалски — македонски правник.
1923  Атанас Петровски — македонски филмски режисер и продуцент.
1923  Живко Стефановски — македонски функционер.
1932  Валтер Вандерли — бразилски оргулар и пијанист.
1932  Дарко Дамески — македонски театарски, филмски и телевизиски глумец.
1935  Гери Пикок — американски џез-музичар.
1936  Френк Стела — американски сликар.
1942  Ијан Дјури — англиски рок-музичар и глумец.
1948  Стив Винвуд — англиски поп-рок музичар.
1950  Ренате Штехер — германска атлетичарка.
1961  Били Дафи — британски рок-музичар, член на групата „Калт“.
1962  Емилио Естевез — американски глумец.
1963  Панајотис Фасулас — грчки кошаркар.
1979  Хоаким Родригес — шпански велосипедист.
1988  Марсело — бразилски фудбалер.
1991  Џо Домбровски — американски велосипедист.
1997  Френки де Јонг — холандски фудбалер.