Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 мај
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 мај
1478  Папа Климент VIIримски папа.
1566  Мехмед III — отомански султан.
1799  Александар Пушкин — руски поет и писател († 1837.).
1904  Владо Перлемутер — литванско-француски пијанист († 2002.).
1907  Џон Вејн — американски глумец.
1923  Хари Џонсон — канадски економист.
1926  Мајлс Дејвис — американски џез-музичар.
1926  Рафаел Ескалона — колумбиски композитор.
1938  Јаки Либецајт — германски рок-тапанар, член на групата „Кен“ (Can).
1939  Витали Галков — руски кану-спринтер.
1946  Мик Ронсон — англиски рок-гитарист.
1948  Стиви Никс — американска пејачка, членка на групата „Флитвуд мек“.
1962  Лени Кравиц — американски рок-музичар.
1967  Кевин Мур — клавијатурист на групата „Dream Theater“.
1971  Мет Стоун — американски продуцент.
1977  Лука Тони — италијански фудбалер.
1984  Микел Ниеве — шпански велосипедист.
1988  Хуан Квадрадо — колумбиски фудбалер.