Поврзани статии: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 мај
Поврзани категории: родени на: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 мај
1909  Јанис Рицос — грчки поет, добитник на Златниот венец на СВП.
1916  Глен Форд — канадско-американски глумец.
1924  Иван Антонов — доајен на македонското радио и телевизиско спикерство.
1927  Бернард Вукас — хрватски и југословенски фудбалер.
1929  Ралф Дарендорф — германски социолог.
1929  Станислав Микулски — полски глумец († 2014).
1934  Ширли Хорн — американска џез-музичарка и пејачка.
1947  Данило Попивода — словенечки и југословенски фудбалер.
1949  Пол Тејтул Сениор — основач на Оринџ Каунти Чоперс.
1955  СтефанАрхиепископ Охридски и Македонски.
1969  Вес Андерсон — американски режисер.
1971  Ненад Перуничиќ — српски и југословенски ракометар и тренер.
1982  Дарио Срна — хрватски фудбалер.
1985  Филип Ивановски — македонски фудбалер.
1987  Сашко Пандев — македонски фудбалер.
1987  Леонардо Бонучи — италијански фудбалер.