Столе Аранѓеловиќ

Столе Аранѓеловиќ (Белград, 1930 — Белград, 1993) — филмски, театарски и телевизиски глумец.

Дипломирал глума на Академијата за театар, филм и телевизија. Од 1952 до 1954 година е член на ансамблот на Југословенското драмско позориште во Белград.

Добитник е на Златната арена на Југословенскиот филмски фестивал во Пула.

Филмографија уреди

Наводи уреди