Кристос Цакмакис (понекогаш познат како Христос Цакмакис, роден 6 септември 1987) — германско-грчки слалом кајакар кој се натпреварува од средината на 2000-та. Се натпреварувал на две олимпијади во дисциплината Ц-1, завршувајќи на своето досегашно најдобро место (седми) на Летните олимписки игри во Пекинг 2008.

Надворешни врски Уреди