Статии кои сум ги напишала или отпочнала со нивно пишување:

Лингвистика
Социолингвистика, Фразални глаголи (италијански јазик), Граматика на италијанскиот јазик, Италијанистика, Штокавско наречје, Амплификација, Библиографија, Супстрат, Работен јазик, Лакуна, Хумореска, Цитат, Шунд, Ономастика, Велтшмерц, Автор, Еуфимизам, Европско јазично портфолио
Географија
Агриџенто, Елба (остров), Искја, Липари, Сардинија, Анкона, Пиза, Тоскана, Арно (река), Сиена, Анцио, Лигурија, Империја, Џенова, Перуџа, Неапол, Асизи, Лече
Литература
Тони Парсонс, Халед Хосеини, Илјада чудесни сонца (книга), Жак Превер, Андреја Де Карло, Комедија дел арте, Квазимодо (писател), Чезаре Павезе, Унгарети, Монтале
Мода
Џани Версаче, Лаура Бјаџоти, Роко Бароко, Роберто Кавали, Ралф Лорен,
Фотографија
Алберто Корда, Стивен Клајн, Жак-Анри Лартиг
Уметност
Димче Јанко, Модиљани, Џексон Полок, Фрида Кало
Спорт
Динара Сафина, Јелена Јанковиќ, Ана Ивановиќ, Моника Селеш
Музика
Екатарина Велика, Милан Младеновиќ, Карло Џезуалдо
Храна
Пица, Горгонѕола, Моцарела, Скаморца, Ементалер, Маскарпоне, Тирамису, Домат, Лазањи
Историја
Нерон, Маргарита од Савоја
Биологија
Шеќерна болест
ТВ серии
Беверли Хилс 90210
Општество
Парламент
Италијански зборови
Гондола
Психологија
Сидеродромофобија, Трискаидекафобија
Институции
Филолошки факултет „Блаже Конески“, Универзитет "Ка Фоскари" од Венеција
Религија
Ден на сите светци
Психологија, Филозофија
Вилијам Џејмс