Искјаиталијански остров кој се наоѓа во Тиренското Море, на северниот дел од Неаполскиот Залив. Со своите 60.335 жители Искја е трет остров по број на население во Италија, веднаш по Сицилија и Сардинија.

Арагонски замок во близина на островот Искја

ЗанимливостиУреди

Надворешни врскиУреди