Луј XVII
Крал на Франција и Навара
Луј XVII во 1792, портрет на Александар Кучарски
Владеење21 јануари 1793 - 8 јуни 1795
Полно имеЛуј Шарл
ПретходникЛуј XVI
НаследникЛуј XVIII
ДинастијаБурбони
ТаткоЛуј XVI
МајкаМарија Антоанета

Луј XVII (роден на 27 март 1785 во дворецот Версај - починал на 8 јуни 1795 во Тампл), де јуре бил крал на Франција од Бурбонската династија и крал на Навара. Тој бил син на кралот Луј XVI и Марија Антоанета. По смртта на неговиот татко, тој бил префрлен во замокот Тампл под надзор на Антоан Симон. Умрел во затвор.
Претходник
Луј XVI
Крал на Франција
(де јуре)

1793-1795
Наследник
Луј XVIII