Разговор со корисник:Kiril Simeonovski/Архива 23

Википедија:Барања за оценувачки статус/Kolega2357Уреди

Možeš li da glasaš? --Kolega2357 (разговор) 13:27, 24 април 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Готово, ете глас и од мене.--Kiril Simeonovski (разговор) 14:16, 24 април 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Hvala ti puno. --Kolega2357 (разговор) 14:19, 24 април 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Jeste da nemam 500 izmena ali odlično pregledavam izmene. Bilo bi glup da mi skine taj status. --Kolega2357 (разговор) 21:49, 29 април 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Да, досегашните уредувања се во ред и поради тоа и првично дадов позитивен глас. Сепак, правилата си се правила и мора да се почитуваат. Номинацијата не е твоја вина, бидејќи некој друг те има предложено. Те охрабрувам да продолжиш и понатаму со корисните уредувања, па можеби кога ќе го надминеш бројот од 500 „корисни“ уредувања повторно ќе бидеш предложен или пак сам би можел да се предложиш за да се стекнеш со оценувачктие права. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 21:59, 29 април 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Nemoj čoveka da kriviš što me je nominovao ja sam tu kriv što sam to prihvatio. On je ipak OK administrator makedonske Vikipedije i dobro obavlja tu funkciju. --Kolega2357 (разговор) 22:08, 29 април 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Му пишв јас нему. Не е некој проблем. Дури и на најактивните администратори им се случува да направат вакви грешки. Луѓе сме и се случува да згрешиме. Сигурно нема ова да ми го промени мислењето кон Никола. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:17, 29 април 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Imaš mail od mene. --Kolega2357 (разговор) 22:22, 29 април 2013 (CEST)Одговори[одговори]

ааа :) не го видов тој критериум :( јас се извинувам, следниот пат Колега ќе го изгласаме. Позз--Никола Стоіаноски 00:09, 30 април 2013 (CEST)Одговори[одговори]
Ај да прашам да не се греши пак. На Колега му ги дадов правата на уредувач (editor) и за ова нема гласање и нема зададени критериуми. Така? Нека му седат тие права, а за оценувач понатака. Позз--Никола Стоіаноски 00:20, 30 април 2013 (CEST)Одговори[одговори]
Не, за уредувач нема никакви критериуми и правила. Тоа е одлука којашто може да ја донесе било кој администратор доколку забележи дека некој корисник придонесува конструктивно.--Kiril Simeonovski (разговор) 00:34, 30 април 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Корисник:Kolega2357/Gadget-BrzoBrisanje.jsУреди

Možeš li prevesti ovaj Gadget na makedonski i da ga instaliraš vrlo je koristan. Pozdrav i sve najbolje. --Kolega2357 (разговор) 15:16, 29 април 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Морам да признаам дека досега не сум се занимавал премногу се преведување на вакви работи, но ќе го разгледам и кога ќе имам време ќе земам да го преведам. Благодарам за барањето. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 21:45, 29 април 2013 (CEST)Одговори[одговори]

>500 активниУреди

Според статистиките, никогаш немало повеќе од 500 активни корисници, сега првпат е постигната таа бројка.--brest (разговор) 10:04, 2 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Јас како што се сеќавам имаше и повеќе од 600 на почетокот од 2011 година. Сепак, не гледам зошто ова да се одбележува како некој посебен настан. Порастот е вештачки и се должи на работата на студентите на факултетите. Повеќе би нарекол дека е настан доколку за првпат го надминеме бројот од 20 многу активни корисници. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:02, 2 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

ИНФОКУТИЈА ПОМОШУреди

МОЖЕ ДА МИ КАЖИТЕ КАКО СЕ ПРАВИ ИНФОКУТИЈА ?

Веќе одговорив на селската чешма за истото прашање. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 14:33, 3 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

ИНФОКУТИЈА ПОМОШ2Уреди

Здраво Кирил, како си? Деновиве сакам да ги средам црквите во МК и сакав да ја избришам категоријата: Цркви во Македонија во Шаблон:Инфокутија за црква на Македонската Православна Црква. Кога ја избришав ми се појавува на почетокот од секоја страница за црква на МПЦ - Македонија. Значи според мене оваа категорија не треба да постои во шаблонот бидејќи црквите во МК ќе ги поделам според деноминација. Молам за помош. Поздрав--Тиверополник (разговор) 19:53, 3 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Здраво Тивер. Добро сум, ти како си? Разгледав што е работата и направив мала измена во шаблонот. Забележав дека проблемот се јавува во статијата Црква „Св. Троица“ - Блаце и успеав истиот да го разрешам. Обиди се понатаму и кажи ми дали сè е во ред. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 10:15, 4 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]
Тоа е тоа, благодарам многу. Поздрав--Тиверополник (разговор) 16:10, 4 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Статии за годиниУреди

Здраво Кирил. Како што известив на Селската чешма, бришам placehorder-и. Видов години со бот уредуваш, а што е со статиите за за години од типот 900-ти п.н.е.? Ако не се уредуваат со бот, да почнеме со бришење, празни се. Поз--Никола Стоіаноски 16:59, 10 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Патем, види и ова. --Никола Стоіаноски 16:59, 10 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]
Никола, времето што го губиш да ги вметнеш тие шаблони за бб, подобро да го сикористиш да ставиш интервики на статијата и некоја слика. После тоа таа ќе биде достоиствен никулец. Замиот никулец за некого е предизвик да го прошири. Строго сум против бришење на статии. --Р ашо  17:03, 10 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]
Статиите се со една реченица, само! Пишува „Дрво е растение“ (пример е земено) и толку. Со години вака стои. Затоа ни на англиска не има, ниту пак некој не ферма зошто имаме многу празни статии, многу. Тие што стварно беа за бришење ги избришав ( статии со три четири збора), а другите им ставам шаблон за бришење па да одлучиме.--Никола Стоіаноски 17:11, 10 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]
Гледам дека е пишано на селската чешма, па ќе дадам одговор таму. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 19:28, 10 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

The first wiki-concertУреди

Hi, Please express your opinion on the meta:Grants:WM UA/Free Vocal Music concert, as the wiki-concert is planned on May, 15, and we need to know the GAC decision at least a day in advance. --Perohanych (разговор) 23:13, 11 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Promjena imenaУреди

Kirile, molim te promijeni mi ime u AnToni zbog unifikacije. Dobiješ od mene Џ pivo iz Austrije! Ne mogu naći stranicu sa zahtjevima. Moja stranica na bs.wiki je AnToni Pozdrav. --Toni bs (разговор) 23:26, 11 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Ја добив следнава порака при преименувањето: Корисникот Toni bs е присоединет кон системот за најавување со обединета сметка. Преименувањето ќе предизвика локалниот корисник да се одвои од глобалниот. Може да го преименувам, но не е подобро да почекаме да заврши ова со глабалнава акција на унификација на сметки?--Никола Стоіаноски 00:08, 12 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]
И по игнорирање на пораката, преименувањето не е успешно бидејќи сметката AnToni е веќе зафатена (узурпирана). Најверојатно поради глобалните промени и мислам по 27 мај ќе си ја има новата унифицирана сметка. --Никола Стоіаноски 00:20, 12 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Избрана статијаУреди

Здраво Кирил, како си? Сакам да те прашам околу номинацијата на статијата СОУ „Ѓорче Петров“ - Прилеп за главна. Досега имаат гласено пет корисници кои немаат право на глас бидејќи немаат доволно уредувања. Дали да им ги избришам и да ги известам дека нивните гласови се поништени или... незнам како ќе на разберат но правилата треба да се ценат. Молам за мислење--Тиверополник (разговор) 14:37, 24 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Во горниот дел од страницата пишува дека некоја номинација може да се смета за неуспешна дури и ако има доволен број на гласови „За“. Ако навистина има расположение дека статијата не треба да биде изгласана за „избрана“, тогаш потребно е да се гласа „Против“ и истото да биде поткрепено со аргументи. Гласањето не значи дека се бројат само гласовите, туку се оценуваат и изнесените аргументи. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 14:44, 24 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

ПроверкаУреди

Здраво Кирил. Ајде види како дошло до ова? --Р ашо  14:51, 26 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

На сите години е така. Еве види за 2011--Р ашо  14:52, 26 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]
Така можам да забележам дека е само во статиите за 2010 и 2011 година. Кажи ми ако си забележал дека се јавува истиот проблем и во други статии за да знам, бидејќи така ќе биде полесно да се поправи проблемот со бот. Во случај да се само овие две, тогаш е многу полесно тоа да се направи рачно. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:44, 26 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]
Па пробав неколку години да напишам, и сите беа во ред. Најверојатно само е кај тие 2. Патем кога правам статија, кликам на опцијата Наводи и ги вметнувам податоците, но тоа не се вметнува во статијата. Навистина е проблем што неможам да вметнувам наводи. Ова до пред некој ден функционирање одлично, но одкога се смени иконата на опцијата не функционира веќе.--Р ашо  18:03, 27 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Избрана статијаУреди

Кирил вчера ја предложив статијата за Марк Кевендиш за доделување на статус избрана, но веројатно никој не ја видел кандидатурата, па ако можеш, стави горе врска до останатите статии за избрани, за да можат поголем број да ја видат. Поздрав --Ehrlich91 (разговор) 15:23, 30 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

 Ок Додадено. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 15:55, 30 мај 2013 (CEST)Одговори[одговори]

John CaleУреди

Hi, I noticed that you have created article about Pussy Riot. Thank you for them. Should I request to you, you would want to create at least a short article for John Cale (endefr) (founding member of The Velvet Underground)? Thank you in advance for any resolution. --Marek Koudelka (разговор) 16:01, 9 јуни 2013 (CEST)Одговори[одговори]

За бришењеУреди

Здраво Кире. Ако имаш време, избриши ги обележаните статии со бб. И те молам затвори ги номинациите за избрана статија, веќе еден месец се отворени. Поздрав.--Вик Ретлхед (разговор) 22:53, 10 септември 2013 (CEST)Одговори[одговори]

 Ок Средено. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 18:19, 12 септември 2013 (CEST)Одговори[одговори]


Почитуван Кирил, Ве молам да ми помогнете. Не знам како да ја избришам дополнителната страница што ја создадов. Затоа Ве молам избришете ја страницата: Корисник:Grammata/Валериј Софрониевски (https://mk.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%81%D0%BD%D0%B8%D0%BA:Grammata/%D0%92%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%98_%D0%A1%D0%BE%D1%84%D1%80%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B8) а нека остане единствено: Корисник:Grammata Однапред Ви благодарам, Grammata

За порталотУреди

Одлично излегло Кирил. Фала ти за ова, јас го мислев подолго време, но никако да се решам да седнам да го направам. Одлична работа. Поздрав --Ehrlich91 (разговор) 13:43, 22 септември 2013 (CEST)Одговори[одговори]

WikiConference in UkraineУреди

Hi! I want to invite you to take part in our WikiConference which will take place November 2-3 in Vinnytsia. Here is coordination page, but for any details you can contact me directly. I will be happy to see you! --Visem (разговор) 00:46, 16 октомври 2013 (CEST)Одговори[одговори]

We are planning the conference now. The main day will be on November, 2, and other one will be additional day. You can chose any topic to share with us. Hope that during the conference we can discuss some interesting projects together. And also we can provide you with accomodation in Ukraine. I hope to see you soon in Ukraine. I made invitation to you, Dimce and Toni, because I know you in reality, but also I'd like to see other participants from Macedonia. --Visem (разговор) 21:09, 17 октомври 2013 (CEST)Одговори[одговори]

Прашање за страната Линеарна равенкаУреди

Здраво Кирил, Гледав дека нешто на страната Линеарна равенка си направил и пиши заблагодари се. Од друга страна, гледав кај мене на компјутерот - сега веќе втор, трет пат да се губат цели датотеки (од која оваа беше едната). Дали нешто се случало на страната и ако да, Ве молам да ми кажете што се случува и што направи за да го поправиш. Благодарам. Поздрав, Линда ФС Lfahlberg (разговор) 17:19, 25 октомври 2013 (CEST)Одговори[одговори]

еден ден ќе научам како се споредуваат верзии во википедија (различно е од сите дриги вики кои ги знам). Фала за јазичната поправка. поздрав. линда Lfahlberg (разговор) 19:49, 25 октомври 2013 (CEST)Одговори[одговори]

АдминистраторУреди

Здраво Кирил, најпрвин ти благодарам што си ме предложил за администратор. Јас, долго време и самиот сакав да се пријавам, но никако да дојде време и тоа да го направам. Како и да е, ја прифатив кандидатурата. --Ehrlich91 (разговор) 18:05, 2 ноември 2013 (CET)Одговори[одговори]

Внесување на слика за село Горна БошаваУреди

Здраво Кирил бидејќи сум нов корисник на Википедија - Дали можам јас покрај поправка и дополнување на некој текст да ставам и слики на Бикипедија за одредена страница, или тоа може само да го прави администраторот на Википедија, ако може каде треба да одам за да ставам слика. Поздрав Дарко Најдов Darko.najdov (разговор) 12:20, 27 ноември 2013 (CET) .Одговори[одговори]

СликиУреди

Ставив 4 фотографии за село Горна Бошава се надевам дека ќе ги видете и ќе ги одобрите истите. Поздрав и фала од напред.Darko.najdov (разговор) 02:09, 29 ноември 2013 (CET)Одговори[одговори]

Волф ОшлисУреди

Hi Kiril, nisam nasal makedonski bukvi, zato pisem latinski. Molim Vas da pregledate tazi statija za Volf Oshlis koji sum prosiren. Oslis e edin ot retkih nemskih makedonista i e poznat vo makedonskite krugovi. Poluci mnogo drzavnih nagrada. Fala! --Pamuk (разговор) 12:41, 27 декември 2013 (CET)Одговори[одговори]

НаградаУреди

Фала Кирил на наградата, заслужуваш повеќе од награда... Поздрав--Тиверополник (разговор) 21:36, 25 август 2014 (CEST)Одговори[одговори]

СлепчеУреди

Здраво Дали ќе можете да ја оцените статијата Слепче бидејќи има нови измени на оваа статија Поздрав --Ilija.milcinoski (разговор) 14:21, 7 септември 2014 (CEST)Одговори[одговори]

 Ок Промените се одобрени.--Kiril Simeonovski (разговор) 15:43, 7 септември 2014 (CEST)Одговори[одговори]

Уредувачки маратонУреди

Здраво, со задоволство Ве повикуваме на првиот уредувачки маратон организиран на тема „Земјите на Олимписките игри“ од страна на здружението „Споделено знаење“ составено од Википедијанци и насочено кон развивање на Википедија на македонски јазик. Маратонот ќе се одржи на 6 декември 2014 година (сабота) во интернет-кафулето „Хазард“ (види карта) со почеток од 13:00 часот, кој е предвидено да трае околу три часа. Повелете на дружба со останатите Википедијанци и заедничко уредување статии и збогатување на нашата Википедија. Поздрав--Ehrlich91 (разговор) 17:45, 30 ноември 2014 (CET)Одговори[одговори]

Message from the AffComУреди

Hello Kiril,

How are you?

I have sent you an e-mail regarding Shared Knowledge and the next Wikimedia Conference. Could you please get in touch with me ASAP?


Thank you, --Maor X (разговор) 21:57, 11 февруари 2015 (CET)Одговори[одговори]

Предлог за избрана статијаУреди

Здраво Кирил. Бидејќи ти си администратор би можел ли статијата за Јувентус да ја ставиш како предлог за избрана статија, затоа што според мене има неколку причини за тоа. Прво мислам дека е подобра од статијата за Манчестер Јунајтед која веќе е избрана, а второ видов кај некој други википедии (пр. босанската и оваа Индонезија) кај нив статијата за Јувентус е веќе избрана а не воопшто подобра од нашата. Ова не е наметнување туку само добро намерен предлог за да не ме сфатиш погрешно. Поздрав Carshalton (разговор) 14:14, 29 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]

Одлични се и двете статии! Ќе земам да ги предложам за избрани. Ти благодарам за предлогот. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 01:02, 30 април 2015 (CEST)Одговори[одговори]
Назад на корисничката страница на „Kiril Simeonovski/Архива 23“.