Разговор со корисник:Kiril Simeonovski/Архива 16

Последен коментар: пред 13 години од Тиверополник на темата ДСЗ Факт

Аврил

уреди

Здраво. Сакам да ја обновам и да ја проширам статијата за Аврил Лавињ, но не можам да ги ставам наводите од англиската википедија, бидејќи се пишувани како шаблони. Ајде види и кажи ми како да ставам наводи. Бла, бла, бла (разговор) 17:06, 11 март 2011 (CET)Одговори

Vikiknigi

уреди

Здраво Кирил, како си? Сакам да те прашам околу викикнигите... Незнам точно на која википедија налетав, каде слободно може сам да си создадеш книга од содржините на Википедија... Значи не зборам за Викикниги, туку за проект од Википедија. Мислам дека ме разбра--Тиверополник (разговор) 23:47, 11 март 2011 (CET)Одговори

Ок, фала за информацијата. Поздрав--Тиверополник (разговор) 01:53, 12 март 2011 (CET)Одговори

Здраво Кирил. Сакам да те прашам, што ќе му дојде Minister of State на македонски. Нешто не ми текнува.--Тиверополник (разговор) 21:33, 12 март 2011 (CET)Одговори

Ок, фала. Поздрав--Тиверополник (разговор) 15:17, 13 март 2011 (CET)Одговори

БЛАГОДАРНОСТ

уреди

За помошта околу наводите, еве ги моите последни страници на кој јас направив наводи:

Поздрав --2z (разговор) 19:58, 13 март 2011 (CET)Одговори

Њујорк

уреди

Здраво Кирил. Ќе може ли името на статијата Њујорк да биде променето во Њујорк Сити како што би било правилно, за да може истото име да се искористи за државата, односно да се направи промена од Њујорк (сојузна држава) во Њујорк. Поздрав Kekev (разговор) 12:00, 14 март 2011 (CET)Одговори

Слика/мултимедија на денот

уреди

Дозна ли што е работата со избраните слики и мултимедија на главната? Зошто не се појавуваат? --Brainmachine (разговор) 21:01, 14 март 2011 (CET)Одговори

Разговарав со Бојан, но и тој не знае од каде произлегува проблемот, па подоцна забележав дека всушност Brest-bot ги има создавано страниците. Мислам дека помош треба да се побара од Brest. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 23:02, 14 март 2011 (CET)Одговори

Македонска граматика

уреди

Хелоу Кирил. Намерно ги ставив со по едно = за да се читаат поднасловите, инаку се многу ситни и не се читаат. Позз--Никола Стоіаноски 12:50, 31 март 2011 (CEST)Одговори

Мислам наслов смета и со по едно, тоа не влијае. Но ако се стават по две, тогаш времињата имаат по пет и не се читаат. Вака е ок, иако се малку поголеми буквите, но мислам дека е соодветно сметајќи ја големината и опфатноста на содржината. Не ми е довршена статијата, па кога ќе ја довршам ќе видам дали нешто може да се смени. --Никола Стоіаноски 13:02, 31 март 2011 (CEST)Одговори

Помош

уреди

Здраво Кирил. Ќе сакаш ли да ми помогнеш со тоа што би ми објаснил како да направам шаблон или пак доколку има негде туторијал испрати ми линк? Благодарам однапред. Kekev (разговор) 13:27, 1 април 2011 (CEST)Одговори

Првото нешто што ми дојде додека разгледував низ македонската википедија беше шаблонот за средни училишта во Скопје. Исто така, би можел и да ги средам статиите за Клептон и неговите албуми со тоа што во форма на шаблон би ги додал на пишаните статии. Во врска со страничниците и тие би ми биле потребни бидејќи можеш да заприметиш во пасусот популација во сојузните американски држави, на англиската википеидја, на десната страна убраво е прикажано движењето на популацијата во текот на последните 30 години отпрлика, а тоа би било добро да го додадам и кај нас во статиите кои ги напишав и кои ќе ги напишам допрва. Поздрав Kekev (разговор) 20:03, 1 април 2011 (CEST)Одговори

Избрани статии

уреди

Здраво Кирил. За Даме Груев јас веднаш би ја кандидирал и му пишав на Далчо кога ќе биде статијата готова да ја предложи, ама сè уште не ја предложил. Не е лошо да го прашаме повторно. Македонска граматика може да се каже е готова, но јас планирав да ја дополнам и до средам, особено секциите именки, придавки, заменки. Ќе ја предложам кога ќе ја довршам. ПоззНикола Стоіаноски 19:05, 3 април 2011 (CEST)Одговори

Проверка

уреди

Здраво Кирил, незнам под кои критериуми на оваа измена си ги потврдил уредувањата? Јас би ги вратил тие измени.--Р ашо  18:09, 5 април 2011 (CEST)Одговори

Сепак уредувањето не беше правилно. Незнам зошто на некои работи се гледа низ прсти? Ти велиш дека на некои им сметале правилата, па вака фактички подржуваш кршење на истото. Всушност тоа е тукашниот закон и нема кршење. А ако истиот нечини, дај да го смениме. ;) Следниот пат ќе и објаснам на уредувачката за некои работи, бидејќи прееска неможев.... позз--Р ашо  23:52, 5 април 2011 (CEST)Одговори
И јас често ги добивам тие пораки на и-мејл, па после се трудам да ги исправам статиите. Инаку, незна, прави како што мислиш дека е правилно. Но тоа правилото со игнорирањето секој може да си го толкува како што сака. Ти можеби според тоа правило сметаш дека така би се подобрила википедија, а јас на пример не. Но ајде нема врска. Наместо оваа преписка, ќе напишев уште една-две статии. Позз и лека ноќ.--Р ашо  00:12, 6 април 2011 (CEST)Одговори

Како да...

уреди

...претварам слики во линкови? на пример оваа слика   да ја претворам во линк кој што води до одредена стрница на Википедија или на некое друго место? Позз --Vasil1234  -РАЗГОВОР :) 19:41, 16 април 2011 (CEST)Одговори

ГОТОВО! :D

Дали може...

уреди

Здраво Кирил. Додека создавав категории во областа на музиката приметив дека категориите кои јас ги потпишувам како продуцентски куќи, друг ги има напишано како издавачки куќи, музички куќи. Дали може некако да се промени името на категоријата, а јас после сето тоа ќе го спојам и ќе го средам. Поздрав Kekev (разговор) 15:53, 27 април 2011 (CEST)Одговори

Здраво

уреди

Здраво Кирил. Сакав да те прашам дали знаеш како насловите на статиите за албуми да бидат закосени (бидејќи на англиската и другите википедии се) ако во заграда пишува уште нешто. На пример насловот на статијата за The Best Damn Thing е закосен, но за албумот Let Go каде во заграда пишува албум на Аврил Лавињ, не знам како да го закосам.

Самиот шаблон {{Infobox album}} односно {{Инфокутија албум}} има опција за закосување на насловот на статијата, со користење на шаблонот {{Italic title}}. Но ова добро фунционира во повеќето случаи освен во наслови од типот Х (Y) каде во заграда се наоѓа кириличен текст. Значи претпоставувам дека проблемот лежи во тоа што шаблонот {{Italic title}} не функционира како што треба со кирилични фонтови доколку текстот се наоѓа во заграда, ако не е во заграда тогаш функционира. Можно е проблемот да лежи во директивата DISPLAYTITLE и нагодувањето на истата.--brest (разговор) 08:31, 7 мај 2011 (CEST)Одговори

Табела на успеси

уреди

Здраво Кирил. Во статијата за Гај Јулиј Цезар во делот каде што е табелата на успеси имав проблем, односно над титулата Понтифекс максимус треба да стои линија (иста како и Политички функции) на која ќе пишува „Религиозни функции“ бидејќи истата не е политичка. Се надевам ќе можеш да го средиш тоа. Поздрав и благодарам. Kekev (разговор) 20:33, 6 мај 2011 (CEST)Одговори

 Ок Додадено. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 14:14, 7 мај 2011 (CEST)Одговори

Здраво

уреди

Здраво и благодарам на вашето гостопримство! Отприлика завршив сè со порталот, па ако најдеш некоја грешка поправи ја. Само забележав дека нешто не е во ред со наслов и не знам како да го ставам насловот на одреденото место, па ако сакаш види што е работата и поправи го тоа. Портали (разговор) 18:55, 12 мај 2011 (CEST)Одговори

Дилема

уреди

Здраво Кирил. Се нaоѓам во дилема околу категоријата Македонски компании, дали на некој начин не им се прави реклама на компаниите што се набројани таму. На пример, видов промена кај статијата за компанијата Актива и не знам дали да биде одобрена или промената да биде отфрлена. Се некако ми се чини како да се работи за еден вид реклама, па макар и скриена. Ако не сум во право, поправи ме. Поздрав! Ajta (разговор) 01:30, 17 мај 2011 (CEST)Одговори

Забелешки

уреди

Здраво Кирил. Ми треба помош околу ставањето на забелешки, не можам да го најдам потребниот шаблон. Кога ќе бидеш во можност одговори ми. Поздрав Kekev (разговор) 15:36, 17 мај 2011 (CEST)Одговори

Да, на тоа мислев. Благодарам многу. Поздрав Kekev (разговор) 17:57, 18 мај 2011 (CEST)Одговори
Сликата - Податотека:Хронологија на Цезаровиот живот.png, треба да се избрише бидејќи го направив шаблонот. Поздрав. Kekev (разговор) 20:03, 18 мај 2011 (CEST)Одговори

Илинден

уреди

Здраво Кирил. Да те прашам, дали Илинден е населба на Скопје или село. Јас знам е село.--Никола Стоіаноски 19:59, 20 мај 2011 (CEST)Одговори

Илинден е село, иако поради урбанизацијата мештаните велат дека постои и населба. Нешто слично како Драчево и Радишани. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:23, 20 мај 2011 (CEST)Одговори
Аха, значи село е ама самите си ја прават населба. Драчево не е поблиску до Скопје, ова Илинден мислам е подалеку или така ми дојде кога поминав сега брзо во негова близина. Инаку, отпосле откако те прашав, видов на страницата на Општината дека за Илинден велат е населба. Позз--Никола Стоіаноски 01:14, 21 мај 2011 (CEST)Одговори
Е сега има една клучна работа. Илинден е дел од истоимената општина, која не се смета за градска општина во рамките на општина Скопје, додека Драчево е во општина Кисела Вода, а Радишани во општина Бутел, двете дел од општина Скопје. Позз.--Kiril Simeonovski (разговор) 03:13, 21 мај 2011 (CEST)Одговори

Hello Kiril

уреди

Sorry to bother you, but we are looking for someone who could upload on mk.wikipedia and on sr.wikipedia a part of this page -stub-, the reason is that there are artists from Macedonia ans Serbia in the Movement. When you have time can you help us ? Very grateful --Aeron10 (разговор) 21:11, 22 мај 2011 (CEST)Одговори

Бришење на категории

уреди

Здраво Кирил. Доколку ти текнува кога ги уредував статиите од областа на музиката создадов категории именувани како „продуцентски куќи“, наместо постоечката категорија „издавачки куќи“. Ги поправив грешките, па следниве категории треба да бидат избришани:

  • Категорија:Албуми по продуцентска куќа
  • Категорија:Продуцентски куќи

Благодарам. Поздрав Kekev (разговор) 00:07, 23 мај 2011 (CEST)Одговори

 Ок Избришано. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 00:37, 23 мај 2011 (CEST)Одговори

Оценувач

уреди

Благодарам за номинацијата... --Єдєң Мақєдөңєц... (разговор) 17:29, 2 јуни 2011 (CEST) Благодарам за поканата--Єдєң Мақєдөңєц... (разговор) 14:35, 4 јуни 2011 (CEST)Одговори

Роџер Федерер

уреди

Гледам дека во главно статијава си ја напишал одлично, моментално ја поправам и ќе се обидам да ја спремам да ја изберем за главната страна. Во секој случај е одлична и се надевам дека си фан на Федерер - Кралот на тенисот ;) ! Поздрав Tомица1111 (разговор)

Можам да кажам дека ја преработив околу 90% од цела статија, но би сакал доколку можеш да ми помогнеш околу статистиката на победи во табелите, потребен и е update, а стварно мие слаба страна. Фала однапред Tомица1111 (разговор)
Ок. Ти благодарам. Ќе го средам тој дел од статијата. Инаку јас сум навивач на Марат Сафин, но тој повеќе не игра. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 13:00, 7 јуни 2011 (CEST)Одговори

Благодарам за наградата

уреди

Најпрво, сакам да се заблагодарам за наградата и за посаканото добредојде, баш ми е мило поради ова. Поради поголемото слободно време, решив во следниот период да се занимавам со создавање нови страници и уредување на постојните, пред сè од темата Германија. Поздрав Ehrlich91 (разговор) 15:57, 9 јуни 2011 (CEST)Одговори

Благодарам... поздрав --Єдєң Мақєдөңєц... (разговор) 01:22, 10 јуни 2011 (CEST)Одговори

Ќе те замолев да го поправиш шаблонот за македонските репрезентативци ама веќе си го направил. Позз --Vasil1234  -РАЗГОВОР :) 23:19, 14 јуни 2011 (CEST)Одговори

Оценувач

уреди

Здраво, како е? Ќе можеш да видиш, коментираш и евентуално гласаш за кандидатурата за оценувач на еден (веројатно) португалски корисник? Позз--Никола Стоіаноски 10:15, 21 јуни 2011 (CEST)Одговори

Тема за избрана

уреди

Здраво! Мојот Македонски се уште не е на одлично ниво, затоа молам да бидам извинет ако има непрецизности. Давам ти идеја за нова избрана - мислам дека при добро прошируване од en:Bulgaria или bg:България статијата Бугарија може да стане еталон за Македонската Википедија. Јас имам амбиции да го преведа, но сепак е најдобро да се направи од корисник со мајчин Македонски јазик. Многу поздрави! --Antonjj (разговор) 20:04, 22 јуни 2011 (CEST)Одговори

ДСЗ Факт

уреди

Ха, фала на посланието... Сметам дека е крајно време да го работиме и тој проект. Поздрав--Тиверополник (разговор) 22:02, 23 јуни 2011 (CEST)Одговори

Олее, фала фала, се претепав за оваа награда... Сега ме потикнуваш да ја оправдам... Поз--Тиверополник (разговор) 23:13, 23 јуни 2011 (CEST)Одговори

Кирил, околу истата тема... Колку време би можело да стои еден факт на главна. Дали има дискусија некаде околу ова или е формално засега. Доколку се направат 20-тина статии за еден ден на пример (со интересни факти и содржина), дали ова значи дека денеска овие што ги ставив ќе може да бидат тргнати... Ова е можеби премногу за нашата вики, но шо знам, можеби и некогаш ке се случи...--Тиверополник (разговор) 23:25, 23 јуни 2011 (CEST)Одговори

Па би можеле, само да ги видиме идните статии. Треба да влеземе во некој проект, ептен пасивни сме. Поздрав--Тиверополник (разговор) 23:43, 23 јуни 2011 (CEST)Одговори
Назад на корисничката страница на „Kiril Simeonovski/Архива 16“.