Список на податотеки

Оваа службена страница ги прикажува сите подигнати податотеки.

Список на податотеки
Прва страницаПретходна страницаСледна страницаПоследна страница
Датум Име Минијатура Големина Корисник Опис
11:52, 7 мај 2022 Logo de la Liga Profesional de Fútbol de Argentina.png (податотека) 20 КБ Carshalton  
21:10, 5 мај 2022 Лево на десно Антон Козаров , Министерот за внатрешни работи Петар Габровски , Димитар Чкатров , Петар Думев , Димитар Ѓузелов.jpg (податотека) 1,07 МБ Forbidden History Подобра резолуција на сликата.
20:42, 16 април 2022 Brentford FC crest.png (податотека) 88 КБ Carshalton  
19:55, 3 април 2022 Boca Juniors logo18.png (податотека) 24 КБ Carshalton  
20:29, 2 април 2022 Ivan Dojcinov.jpg (податотека) 54 КБ Forbidden History македонски партизан, борец во Шпанската граѓанска војна, учесник во НОВ.
20:14, 2 април 2022 Newspaper Napred - 24 X 1921.jpg (податотека) 139 КБ Forbidden History Весник Напред од 24 октомври 1921, Софија, Бугарија.
20:15, 30 март 2022 BC Zalgiris logo.png (податотека) 33 КБ Bobby-Koš  
12:12, 26 март 2022 2022 NBA All Star Game logo.png (податотека) 50 КБ Bobby-Koš  
20:57, 20 март 2022 Fkkolubaragrb.png.gif (податотека) 8 КБ Carshalton  
23:50, 15 март 2022 Villarreal CF logo-en.png (податотека) 45 КБ Carshalton  
23:18, 12 март 2022 Монтевидео видимо се!.jpg (податотека) 23 КБ Виолетова {{Податоци за неслободна слика |Опис = постер за филм |Извор = |Дел = |Ниска_резолуција = да |други_информации = }} {{Образложение за неслободна слика |Статија = Се гледаме во Монтевидео |Намена = илустрација |Заменливост = нема }}
14:31, 6 март 2022 OGC Nice logo.png (податотека) 46 КБ Carshalton  
17:16, 26 февруари 2022 Brighton & Hove Albion logo.png (податотека) 34 КБ Carshalton  
11:08, 22 февруари 2022 Владимир Полежиноски.jpg (податотека) 24 КБ Bjankuloski06 Подобра верзија
12:55, 20 февруари 2022 Kidderminster Harriers F.C. logo.png (податотека) 37 КБ Carshalton  
22:39, 15 февруари 2022 Confederation of African Football logo.png (податотека) 55 КБ Carshalton  
22:36, 15 февруари 2022 Senegalese Football Federation logo.png (податотека) 69 КБ Carshalton  
20:37, 15 февруари 2022 Logo Atalanta Bergamo.png (податотека) 56 КБ Carshalton  
20:36, 15 февруари 2022 Logo Atalanta BC 1980-2007.png (податотека) 53 КБ Carshalton  
14:17, 6 февруари 2022 Hellas Verona FC logo (2020).png (податотека) 23 КБ Carshalton  
02:19, 4 февруари 2022 Лого на МЕСФ.png (податотека) 31 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис=Лого на Македонската еспорт федерација (МЕФ) |Извор= [https://mesf.mk/ mesf.mk] |Датум=2022 |Автор=МЕФ |Други_верзии= }}
18:50, 2 февруари 2022 2022 Winter Olympics official logo.svg (податотека) 8 КБ Kiril Simeonovski {{Податоци за неслободна слика |Опис = Лого на Зимските олимписки игри 2022 |Извор = официјална страница |Дел = во целост |Ниска_резолуција = да |други_информации = }} {{Објаснување за неслободна слика |Статија = Зимски олимписки игри 2022 |Намена = вметнување на лого во инфокутија |Заменливост = нема }} == Лиценцирање == {{Неслободно лого}}
23:23, 27 јануари 2022 Nikola Kalapchiev.jpg (податотека) 29 КБ Forbidden History {{Слика-инфо | Опис = Никола Калапчиев - македонски партизан од Пиринска Македонија | Извор = | Датум = пред 1942 | Автор = | Дозвола = | други_верзии = }}
23:30, 26 јануари 2022 Апел од Македонците во Бугарија.jpg (податотека) 321 КБ Forbidden History {{Слика-инфо | Опис = Апел од Македонците во Бугарија до бугарската влада | Извор = Ангел Динев - Одбрани Дела во три книги - Втора книга | Датум = септември, 1944 година | Автор = | Дозвола = | други_верзии = }}
10:05, 20 јануари 2022 Arben Taravari.jpg (податотека) 13 КБ Инокентиј {{Слика-опис |Опис=Слика на политичар |Извор=Страна на Општина Гостивар |Датум=2017 |Автор=Гадњим Мемети |Други_верзии= }}
18:08, 19 јануари 2022 2021 Africa Cup of Nations logo.png (податотека) 71 КБ Carshalton  
21:16, 13 јануари 2022 Logo Veliki Brat.png (податотека) 216 КБ Carshalton  
20:32, 8 јануари 2022 Act for formation of the first Macedonian liberation battalion Mirce Acev.jpg (податотека) 820 КБ Forbidden History {{Слика-инфо | Опис = Решение за формирање на првиот баталјон во Втората оперативна зона - “Мирче Ацев” | Извор = | Датум = 18 август во 1943 година | Автор = | Дозвола = | други_верзии = }}
02:19, 22 декември 2021 Go Dog Go poster.jpg (податотека) 94 КБ Martorellpedro {{Податоци за неслободна слика |Опис = Плакат за цртан филмот Оди, Куче. Оди! |Извор = kirkhamgrammar.co.uk |Дел = Целиот плакат |Ниска_резолуција = Да |други_информации = }} {{Образложение за неслободна слика |Статија = Оди, Куче. Оди! (цртан филм) |Намена = Да послужи како примарно средство за визуелна идентификација на серијата |Заменливост = Нема }} ==Лиценца== {{Праведна употреба во}}
20:11, 19 декември 2021 Vodenski makedonski bataljon na Kajmackalan 1944.jpg (податотека) 351 КБ Forbidden History Воденски македонски баталјон, сликан на Кајмакчалан 1944 година. Составен од македонски борци кои биле дел од 30-от полк на ЕАМ.
20:47, 16 декември 2021 Premier-League.png (податотека) 68 КБ Carshalton  
11:52, 28 ноември 2021 Elmas Macedonia Euro 2020.jpg (податотека) 283 КБ Carshalton {{Слика-опис |Опис=Елиф Елмас играјќи за Северна Македонија против Украина на Европското првенство 2020. |Извор=https://ffm.mk/euro-2020-makedonija---ukraina-12 |Датум=28 ноември 2021 |Автор=ffm.mk |Други_верзии= }} == Лиценцирање == {{ГЛСД - ФФМ|https://ffm.mk/euro-2020-makedonija---ukraina-12}}
11:46, 28 ноември 2021 Elif Elmas and Oleksandr Zinchenko EC 2020 MKD - UKR.jpg (податотека) 389 КБ Carshalton == Опис == {{Слика-опис |Опис= Елиф Елмас и Олександар Зинченко во натпреварот помеѓу Северна Македонија и Украина на Европско првенство 2020, Букурешт 2021 |Извор=https://ffm.mk/makedonskata-reprezentacija-zagubi-so-21-od-ukraina- |Датум=28 ноември 2021 |Автор=ffm.mk |Други_верзии= }} == Лиценцирање == {{ГЛСД - ФФМ|https://ffm.mk/makedonskata-reprezentacija-zagubi-so-21-od-ukraina-}}
09:42, 20 ноември 2021 УЗКН-Лого.PNG (податотека) 35 КБ Bjankuloski06 Поткастрена излишна околна белина.
20:29, 19 ноември 2021 Dimitar Velakov.jpg (податотека) 30 КБ Forbidden History македонски партизан, учесник во НОВ, учесник во ослободителното движење во Грција и во Граѓанската војна
18:07, 15 ноември 2021 Zivko Brajkovski.jpg (податотека) 162 КБ Forbidden History македонски првоборец, учесник во НОВ, политичар и општественик
17:03, 12 ноември 2021 Halo Combat Evolved DVD cover.jpg (податотека) 39 КБ Andrew012p {{Податоци за неслободна слика |Опис = Плакат од видеоигра |Извор = http://www.1up.com/ |Дел = / |Ниска_резолуција = да |други_информации = }} {{Образложение за неслободна слика |Статија = Halo: Combat Evolved |Намена = нема |Заменливост = не }}
21:32, 5 ноември 2021 Stojmir Ristov Trajanoski.jpg (податотека) 92 КБ Forbidden History македонски партизан, борец за слобода на Македонија и учесник во НОВ
16:51, 30 октомври 2021 Градско собрание Скопје (декември 2019).jpg (податотека) 199 КБ Pta345MK {{Податоци за неслободна слика |Опис = Сала на градското собрание на Град Скопје |Извор = [https://mia.mk/sednica-na-sovet-na-grad-skop-e/ Седница на Совет на Град Скопје] |Дел = цел |Ниска_резолуција = да |други_информации = нема }} {{Образложение за неслободна слика |Статија = Градско собрание (Скопје) |Намена = илустрација |Заменливост = не }}
10:08, 28 октомври 2021 Нонча Камишова.jpg (податотека) 62 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= Портрет на Марија Камишова - Нонча (1924 - 1943) |Извор= {{МакЕнц|666|Бучим|I}} |Датум= пред 1943 г. |Автор=непознат |Други_верзии= }}
05:33, 27 октомври 2021 Врвови од стрели - Кула, Годивје.jpg (податотека) 39 КБ Bjankuloski06 == Опис == {{Слика-опис |Опис= Врвови од противоклопни стрели од тврдината Кула во Годивје, Охридско. |Извор=[http://macedonia.kroraina.com/im3/im_ohrid.htm#1 И. Микулчиќ, ''Средновековни тврдини и градови во Македонија'' (1996), стр. 239] |Датум= 1996 |Автор= Иван Микулчиќ |Други_верзии= }} == Лиценцирање == {{Јс-РМ}}
05:29, 27 октомври 2021 Кула (Годивје).jpg (податотека) 63 КБ Bjankuloski06 {{Слика-опис |Опис= |Извор=[http://macedonia.kroraina.com/im3/im_ohrid.htm#1 И. Микулчиќ, ''Средновековни тврдини и градови во Македонија'' (1996)] |Датум= 1996 |Автор= Иван Микулчиќ |Други_верзии= }}
20:11, 26 октомври 2021 Kјiro Kosteski.jpg (податотека) 103 КБ Forbidden History македонски партизан, борец за слобода на Македонија и учесник во НОВ
13:23, 26 октомври 2021 Football Federation of North Macedonia logo.svg (податотека) 18 КБ Bjankuloski06 {{Податоци за неслободна слика |Опис = Лого на Фудбалската федерација на Македонија |Извор = en:File:Football Federation of North Macedonia logo.svg (таму од [http://ffm.mk/ ffm.mk]) |Дел = цело |Ниска_резолуција = да |други_информации = }} {{Образложение за неслободна слика |Статија =Фудбалска федерација на Македонија |Намена =Илустрирање на организацијата |Заменливост = нема }}
19:10, 23 октомври 2021 Nikola Shterjoski.jpg (податотека) 114 КБ Forbidden History македонски партизан, борец за слобода на Југославија
19:01, 23 октомври 2021 Mile Shterjoski.jpg (податотека) 103 КБ Forbidden History македонски партизан, борец за слобода на Југославија
18:47, 23 октомври 2021 Metodija Sterjoski.jpg (податотека) 86 КБ Forbidden History македонски активист, припадник на народното ослободително движење
18:38, 23 октомври 2021 Lube Dzibitoski.jpg (податотека) 115 КБ Forbidden History македонски партизан, борец за слобода на Македонија и учесник во НОВ
18:21, 23 октомври 2021 Cvetan Cvetanoski.jpg (податотека) 94 КБ Forbidden History македонски партизан, борец за слобода на Македонија и учесник во НОВ
18:07, 23 октомври 2021 Sande Cvetanoski.jpg (податотека) 75 КБ Forbidden History македонски партизан, борец за слобода на Македонија и учесник во НОВ
Прва страницаПретходна страницаСледна страницаПоследна страница