Разговор со корисник:Kiril Simeonovski/Архива 26

Последен коментар: пред 2 години од Kiril Simeonovski на темата Special:Diff/4750952

Ден на бугарската просвета и култура и на словенската писменост уреди

Благодарам за известувањето, може мала помош каде треба да повикам да се избрише страницата, бидејќи нема никакви релелвантни извори туку е креирана да создаде забунуа кај макеоднските читатели на википедија, со цел давање Бугарски акцент на светите браќа Кирил и Методиј? --Forbidden History (разговор) 13:52, 4 ноември 2020 (CET)Одговори

Предлошката треба да се додаде на врвот од самата статија наместо на нејзината страница за разговор. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 13:59, 4 ноември 2020 (CET)Одговори

Fountain tool уреди

Dear organizers,

According to the technique's limitation, WAM international team only collect the qualified WAM participant list from Fountain tool. If you are not familiar with Fountain tool we provide you a tutorial for it. If it's difficult to use Fountain tool to hold WAM in your Wikipedia please feel free to let us know. We can discuss the potential solution for event asap.

Best regards,

Wikipedia Asian Month International Team, 2020.11

бришење статија уреди

Здраво, дали може да ја избришете следната статија Корисник:Vikipedijanka/Луоху Комерцијален Град, и да ги проверите ситните промени кои ги имам направено деновиве на постоечки статии? Благодарам и поздрав. --Vikipedijanka (разговор) 22:14, 9 ноември 2020 (CET)Одговори

 Ок Избришано.--Kiril Simeonovski (разговор) 10:17, 10 ноември 2020 (CET)Одговори

предлог тема за уредување уреди

Здраво, категоријава мислам дека може да биде надополнета со новосоздадени статии, доколку до сега не е организирано уредување на оваа тема. Поздрав --Vikipedijanka (разговор) 22:07, 11 ноември 2020 (CET)Одговори

Веќе се организирани два уредувачки дена на таа тема, а вториот беше пред помалку од два месеца. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 23:06, 11 ноември 2020 (CET)Одговори

дупла статија уреди

Корисник:95.156.23.62/Лилјана Манева треба да се избрише бидејќи веќе постои Лилјана Манева. Поздрав --77.28.235.204 (разговор) 00:30, 25 ноември 2020 (CET)Одговори

дупла статија уреди

Озборувачка треба да се избрише бидејќи веќе постои Озборувачка (ТВ серија). Поздрав. --77.29.28.194 (разговор) 23:43, 28 ноември 2020 (CET)Одговори

 Ок Избришано.--Kiril Simeonovski (разговор) 23:48, 28 ноември 2020 (CET)Одговори

преместување уреди

Дали може страницава Правен факултет - Кочани да ја преместите на Правен факултет - Штип, бидејќи неколку години седиштето на факултетот е преместено во Штип? --77.29.170.94 (разговор) 23:36, 29 ноември 2020 (CET)Одговори

 Ок Преместено.--Kiril Simeonovski (разговор) 23:44, 29 ноември 2020 (CET)Одговори

предлог тема за уредување уреди

Здраво. Следните две предлошки Предлошка:Знамиња на македонските општини и Предлошка:Грбови на македонските општини може да се искористат како предлог за уредување на нови статии. Воедно, во двете предлошки има разлика меѓу Дебрца и Дебарца, па би ве замолила да ги поправите овие два поими онаму каде се погрешно употребени на Википедија. Поздрав --77.29.170.94 (разговор) 00:50, 30 ноември 2020 (CET)Одговори

Дупла статија уреди

Посреден софтвер или Посредничка програмска опрема, едната треба да се избрише. Поздрав --77.28.238.226 (разговор) 15:40, 1 декември 2020 (CET)Одговори

Системот HACCP или HACCP
Додадов предлошки за спојување. Потребно е најпрвин да се разгледа дали има содржина којашто може да се задржи од статиите коишто ќе бидат избирашни.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:38, 1 декември 2020 (CET)Одговори
Тогаш погледнете ги и овие две [1]. Поздрав --77.28.238.226 (разговор) 22:43, 1 декември 2020 (CET)Одговори

A request for translation уреди

 

Здраво

I'm reaching out to you because you have translated a part of the Community Wishlist Survey documentation. The Survey needs you again. I'd be grateful if you helped with the following:

  1. Invitation for voting - this is essential and should be translated as soon as possible
  2. CentralNotice banner - this has been translated to many languages and just a review may be enough
  3. All the rest of the related documentation - might be good to get this translated, but is of the lowest priority.

I've also prepared a Translation hub with colourful tables to coordinate the translations. You might find that useful.

That's it! If you have any questions, please ask!

I believe your contributions will make it possible for more people to vote and get their wishes granted. Thank you in advance!

SGrabarczuk (WMF)

07:11, 3 декември 2020 (CET)

дупла статија уреди

Здраво, погледнете ги овие две Хемиска реакција и Хемиски реакции и равенки, на англиската Википедија постојат две одвоени статии, en:Chemical equation и en:Chemical reaction, така што едната македонска статија е поврзана со соодветната англиска, а другата македонска статија поврзува два поими во една статија, но содржински не е квалитетна па одлучете дали ќе ја избришете, или преименувате во Хемиска равенка, која според мене е посоодветна според нејзината содржина. Поздрав --77.29.29.80 (разговор) 15:08, 5 декември 2020 (CET)Одговори

Родова еднаквост и Еднаков третман за жените и за мажите, втората статија е содржана во првата --77.29.29.80 (разговор) 15:54, 5 декември 2020 (CET)Одговори
Википедија:Show preview, страницава е направена без да се однесува на нешто конкретно и треба да се избрише.
Реченицата од статијата Еднаков третман за жените и за мажите ја префрлив во Родова еднаквост и статијата сега пренасочува кон неа. Другите две ги избришав.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:44, 5 декември 2020 (CET)Одговори
Оптимизација на пребарувачи и Оптимизација за пребарувачи, втората треба да се избрише.
Кредитна картица да се преименува во Кредитна картичка.
Во ред се сите овие укажувања досега и постапено е по нив, но целата работа би се извршувала многу поефикасно доколку се додаваат предлошките {{бришење}} и {{спојување}} на врвот од статиите отколку да се пишува на кориснички страници за разговор затоа што така би можеле да бидат видени од целата заедница. Освен тоа, мој совет е да создадете корисничка сметка и да придонесувате од неа затоа што нуди многу погодности и би ни ја олеснила комуникацијата. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 19:12, 5 декември 2020 (CET)Одговори

annotice и sitenotice уреди

Здраво, овие водат кон кавадаречко, треба да се пренасочат кон демиркаписко. Поздрав --77.28.233.247 (разговор) 13:43, 7 декември 2020 (CET)Одговори

Wikipedia Asian Month 2020 уреди

 
Wikipedia Asian Month 2020

Dear organizers,

Many thanks for all your dedication and contribution of meta:Wikipedia Asian Month 2020. We are here welcome you update the judge member list, status and ambassador list for Wikipedia Asian Month 2020. Here will be two round of qualified participants' address collection scheduled: January 1st and January 10th 2021. To make sure all the qualified participants can receive their awards, we need your kind help.

If you need some assistance, please feel free to contact us via sending email to info@asianmonth.wiki. To reduce misunderstanding, please contact us in English.

Happy New Year and Best wishes,

Wikipedia Asian Month International Team, 2020.12

Свети Јосиф уреди

Здраво Кирил. Те молам провери ја статијата повторно. Направив целосна обработка. Се надевам сега е во ред :) Andrew012p (разговор) 14:00, 13 јануари 2021 (CET)Одговори

Здраво Kирил. Поправив и додадов нови рботи во статијата Свети Јосиф. Што мислиш сега? Дали може да биде избрана? Andrew012p (разговор) 17:55, 25 јануари 2021 (CET)Одговори

Ќе ја разгледам статијата и ќе ти пишам. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 11:15, 26 јануари 2021 (CET)Одговори

Wikipedia Asian Month 2020 уреди

Dear user Kiril Simeonovski.

I am KOKUYO from WAM team. Congratulation for your succcess in holding WAM 2020 in your project. Could you kindly provide us the list of qualified participants? We will send out the google form for postcard as soon as we receive the list.

Looking forward to hearing from you soon.

Best regards,

--KOKUYO (разговор) 16:01, 13 февруари 2021 (CET)Одговори

@KOKUYO: Sure. Could you please give me additional guidelines where the list should be sent? Thanks. Best regards.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:54, 13 февруари 2021 (CET)Одговори
Here: info@asianmonth.wiki--KOKUYO (разговор) 17:02, 13 февруари 2021 (CET)Одговори

Wikipedia Asian Month 2020 Postcard уреди

 

Dear Participants, Jury members and Organizers,

Congratulations!

It's Wikipedia Asian Month's honor to have you all participated in Wikipedia Asian Month 2020, the sixth Wikipedia Asian Month. Your achievements were fabulous, and all the articles you created make the world can know more about Asia in different languages! Here we, the Wikipedia Asian Month International team, would like to say thank you for your contribution also cheer for you that you are eligible for the postcard of Wikipedia Asian Month 2020. Please kindly fill the form, let the postcard can send to you asap! For tracking the progress of postcard delivery, please check this page.

Cheers!

Thank you and best regards,

Wikipedia Asian Month International Team, 2021.02

Attn. уреди

https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Administrators%27_noticeboard/Incidents#About_user_Jingiby Да ве замолам да реагирате админите на МК вики овој корисник едно време беше блокиран на Мк вики ама продолжува со својата бугарска пропаганда на Англиската верзија Со почит--77.28.169.134 (разговор) 20:16, 12 април 2021 (CEST)Одговори

мала помош уреди

Здраво Кирил,

Наидов на неколку технички проблеми при ажурирање на некои предлошки и статии. На пример погледни што ми дава во статијата Норвешка шума. Шаблонот Lua како да е проблематичен или така ми се чини?

Почна да ја ажурирам и оваа Предлошка:ЕУ теми, но имам проблем со sidebar-от.

Дали можеш некако да ми помогнеш или да ме упатиш до некој/нешто што би можело да ми помогне?

Однапред ти благодарам за каква било сугестија,

--Макс(разговор) 16:11, 25 мај 2021 (CEST)Одговори

@SmartM&M: Здраво Макс, истиот проблем го забележувам и јас во многу статии, но искрено не знам во што е работата и зошто се јавува. Можеби Бојан ќе знае за што се работи и како да се реши. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:14, 25 мај 2021 (CEST)Одговори
Здраво. Проблемот е во некакво несогласување на синтаксата помеѓу англиската и нашата Википедија, но кој не се решава со просто подновување на кодот; имаат направено некои подлабоки структурни измени кои мене ми се вон дофат како лаик. Предлагам да не се користи предлошкава сè додека не пронајдам начин да ја средиме работата. Поздрав. --Б. Јанкулоски ([[Разговор со корисник:|разговор]]) 00:51, 26 мај 2021 (CEST)Одговори
@Bjankuloski06: Фала ви на двајцата! Се надевам ќе се среди бргу!

Молба уреди

Почитуван Кирил, ако имаш време Те молам направи страна за Љупчо Коцарев на Хрватската Википедија. Јас се обидов но прави проблем со „само потврдени корисници". Однапред благодарен.178.148.104.181 (разговор) 23:33, 11 јули 2021 (CEST)Одговори

Дополнение, се обидов и на sh.wiki но добив бесмилсен одговор https://sh.wikipedia.org/wiki/Razgovor_sa_korisnikom:Igor_Windsor .178.148.104.181 (разговор) 23:39, 11 јули 2021 (CEST)Одговори

Правопис уреди

Здраво Кирил, има грешка над секоја статија каде што пишува „Се известуваат сите заинтересирани уредници...“ Треба да биде од 25 до 26 декември 2021 или во периодот 25 – 26 (одвоено) декември, а не од 25–26 (плус, таму стои цртичка наместо тире). Види бр. 317 под б во Правописот. И веќе кога сме кај тире, дали да го користиме пократкото (–) или поголемото (—) тире? Знам го користиме поголемото на почетокот на секоја статија, но дали секаде да го користиме тоа? Јас мислам така да правиме за да не биде мешано и бесмислено, туку технички средено (иако во правописот е пократкото, но нема правило за должина). Само би се согласил да го користиме пократкото во случаи кога се пишува тире споено. На пр. стр. 25–26, а останатите поголемото. На пр. Марко Д. (1946 — 1998). Мое мислење. Поздрав. Andrew012p (разговор) 13:31, 26 декември 2021 (CET)Одговори

@Andrew012p: Здраво Андреј, употребата на „од“ пред периодот сосема ја имам изумено веројатно поради тоашто во објавите за уредувачките натпревари користиме „од“ и „до“. Во врска со употребата на цртичка (-) и црта (—) постои суштинска разлика. Цртичката (помалата) се користи за одвојување зборови (пр. чат-пат, македонско-англиски, 10-11 итн.), а црта (поголемата) се користи како знак за воведување фраза или дел-реченица којашто го објаснува претходниот дел (пр. погледна наоколу — лево и десно — по што продолжи понатаму, куче — припитомен подвид на волк итн.). Што се однесува на одвојувањето години на почетокот на биографските статии, јас лично користам црта (поголемата) со белина од двете страни согласно Правописот. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:02, 26 декември 2021 (CET)Одговори

Pluto уреди

Здраво!

Со твојата верзија, ако некој го копира текстот, ќе добие „Астрономски симбол на Плутон“, што е неточно. Со користење на симболот, некој што копира ќе го добие точниот „⯓“.

На здравје! Kwamikagami (разговор) 09:17, 31 декември 2021 (CET)Одговори

@Kwamikagami: Ги поздравувам Вашите напори да го подобрите приказот на сликите и симболите во статиите за планети, но искрено не можам да разберам како знакот „⯓“ е подобар од описот „Астрономски симбол за Плутон“. Прво, она коешто е прикажано на сликата и се гледа во статијата е симболот за планетата, така што логично е кога некој стрелката од глушецот ќе ја насочи кон симболот да се јавува текстуален опис со објаснување. Второ, од знакот „⯓“ јасно се гледа дека текстуалниот запис на симболот не го јавува како што треба и затоа нема никаква потреба во описот да се јавува квадратче коешто всушност е неточен опис за симболот. Благодарам. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 09:34, 31 декември 2021 (CET)Одговори
Мислев дека ако некој сака да го копира текстот и да го искористи за себе, нема да успее да го долови овој симбол. Со моето уредување ќе можат да го копираат правилно.
Причината поради која имаме слика е тоа што не сите фонтови го поддржуваат овој симбол. Ако го сторат тоа, ние едноставно би го користеле симболот, во тој случај нема да има скокачки прозорец со глувчето за да им каже што е тоа.
Можеби постои начин да се направат и двете? Kwamikagami (разговор) 09:39, 31 декември 2021 (CET)Одговори
Сега Ве разбрав што сакате да направите. Да бидам искрен, не сум најдобро упатен во предавањето на симболите и затоа ќе го повикам корисникот Bjankuloski06 да се вклучи и да ни помогне како би можеле најдобро да го изведеме сето тоа. Прво нешто што мене ми паѓа на памет е текстуалниот запис на симболот да го внесеме некаде во инфокутијата за оттаму да може да се копира како симбол наместо описен текст. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 09:49, 31 декември 2021 (CET)Одговори

   Здраво, @Kwamikagami:. Идејата на скокачкиот прозорец е исклучиво да даде текстуален опис на значењето на симболот, и не е предвидено да може да се копира од него. Нам симболот воопшто не ни го прикажува, туку се прикажува само квадрат. Дури и да се прикажуваше правилно, тоа нема да ви ја задоволи вашата потреба бидејќи, пак ќе речам, не е наменето за копирање. Имено тоа е причината што се користи слика, а не уникоден симбол — бидејќи тој не им се прикажува на највеќето корисници. Затоа, доколку некој сака да го вметнува симболот на други места, тоа може да го прави рачно (копирајќи од уникодните таблици) во страници кајшто ќе е сигурен дека тој ќе им се прикажува на читателите. Сегашното решение е најдобро за нашите потреби и технички можности. Поздрав! --Б. Јанкулоски (разговор) 10:16, 31 декември 2021 (CET)Одговори

Појавниот прозорец е различен проблем. Ако некој го копира текстот, ќе го добие точниот знак. Ако видите кутија, тоа е затоа што немате соодветна поддршка за фонтот. Но, за читателите кои го прават тоа, мислам дека е подобро да се дозволи копирање. Но, нема да се расправам за тоа - јас сум само посетител на WP-mk. Kwamikagami (разговор) 10:41, 31 декември 2021 (CET)Одговори
@Kwamikagami: Јас би дозволил да се прикажува уникодниот знак во загради, заедно со неговата слика, но не горе во инфокутијата, туку во воведната реченица на статијата. Тоа би било единственото прифатливо решение. --Б. Јанкулоски (разговор) 11:06, 31 декември 2021 (CET)Одговори
Не сум сигурен како се преведува „I don't want to quibble“. Сакав да кажам дека не бев редовен уредник на WP-mk, па ова е ваша одлука. Kwamikagami (разговор) 21:27, 31 декември 2021 (CET)Одговори
@Kwamikagami: Преводот би бил „не сакам да ситничарам“ (забележувам дека Гугл овој поим го преведува погрешно). Да, јасно ни е. Беше идеја, и ја разгледавме. Благодариме на сугестијата, цениме тоа што некој дава мислење за подобрување на нашите страници. Поздрав! --Б. Јанкулоски (разговор) 01:12, 1 јануари 2022 (CET)Одговори

How we will see unregistered users уреди

Hi!

You get this message because you are an admin on a Wikimedia wiki.

When someone edits a Wikimedia wiki without being logged in today, we show their IP address. As you may already know, we will not be able to do this in the future. This is a decision by the Wikimedia Foundation Legal department, because norms and regulations for privacy online have changed.

Instead of the IP we will show a masked identity. You as an admin will still be able to access the IP. There will also be a new user right for those who need to see the full IPs of unregistered users to fight vandalism, harassment and spam without being admins. Patrollers will also see part of the IP even without this user right. We are also working on better tools to help.

If you have not seen it before, you can read more on Meta. If you want to make sure you don’t miss technical changes on the Wikimedia wikis, you can subscribe to the weekly technical newsletter.

We have two suggested ways this identity could work. We would appreciate your feedback on which way you think would work best for you and your wiki, now and in the future. You can let us know on the talk page. You can write in your language. The suggestions were posted in October and we will decide after 17 January.

Thank you. /Johan (WMF)

19:18, 4 јануари 2022 (CET)

Помош уреди

Здраво Кирил. Итно ми треба помош. Во Српската википедија пишуваат северномакедонски наместо македонски. Јас секако не го дозволив тоа, и ги заклучија статиити со промени. Им објаснив дека според Преспанскиот договор само името на државата се смени, а не и придавките и националноста. Те молам оди кај статијата 2bona на српската статија и види во „разговор“ и „историја на уредувања“. Администраторите одлучија да направат дискусија и ќе видат што ќе направат на нивната Википедија. Помогни :) Поздрав. Andrew012p (разговор) 20:47, 8 јануари 2022 (CET)Одговори

Ковачевски уреди

Здраво, насекаде пишав дека Ковачевски стапува на функцијата на 16 јануари, со изборот на неговата влада во Собранието; може ли да ми појасниш зошто всушност стапува на функцијата на 18 јануари. Убав ден :) Идеологист (разговор) 09:16, 17 јануари 2022 (CET)Одговори

@Идеологист: Моја грешка. Поздрав.--Kiril Simeonovski (разговор) 09:18, 17 јануари 2022 (CET)Одговори

Special:Diff/4750952 уреди

What was the revert for? Minorax (разговор) 01:46, 25 март 2022 (CET)Одговори

@Minorax: Hi Minorax. It seems like you've changed the colour of the links in the infobox from blue to red so that it makes a wrong impression that they lead to non-existing articles. Best regards.--Kiril Simeonovski (разговор) 08:45, 25 март 2022 (CET)Одговори
It was caused Special:LintErrors/tidy-font-bug. Since the preferred way is to keep the blue, I suggset removing <font>...</font>. Minorax (разговор) 13:22, 25 март 2022 (CET)Одговори
@Minorax: That's fine if it won't change the colour. You can go ahead with that change. Best.--Kiril Simeonovski (разговор) 13:30, 25 март 2022 (CET)Одговори
Назад на корисничката страница на „Kiril Simeonovski/Архива 26“.