Разговор со корисник:Kiril Simeonovski/Архива 2

Ма не воопшто не ми смета. Односно можеш да го вратиш за да се посмееме. Јас само прашав во што е работата ништо друго. Што се однесува до мене, слободно ставајте такви ствари, закон се. Поздрав -- MacedonianBoy  Oui? 18:40, 18 септември 2008 (UTC)

Мејк уан уреди

Шаблонот е скроен!!!! Стартуј со еден портал, па после да удриме по неколку десетина статии,а??? позз--Raso mk (разговор) 21:18, 18 септември 2008 (UTC)

Супер. Веднаш се фаќам на работа.--Kiril Simeonovski (разговор) 21:24, 18 септември 2008 (UTC)
И јас сум тука кога се работи за будизам. Ќе помогнам и јас околу статиите. BTW Чиле не призна под уставно име :) -- MacedonianBoy  Oui? 21:29, 18 септември 2008 (UTC)
Фала за подршката. Добро е најпрвин да се уредуваат статиите од шаблонот. Тие се основа.--Kiril Simeonovski (разговор) 21:30, 18 септември 2008 (UTC)
 ОкГотов е порталот: Портал:Будизам. Може да започнеме со уредување на статии.--Kiril Simeonovski (разговор) 22:22, 18 септември 2008 (UTC)
Данкешен--Raso mk (разговор) 22:23, 18 септември 2008 (UTC)
Секоја чест. Брз си нема што. Поздрав и јас почнав да ја правам статијата за будизам од почеток -- MacedonianBoy  Oui? 22:25, 18 септември 2008 (UTC)

Здраво уреди

Здраво и од мене. Ќе се зачленам, нема проблем но би сакал да се договориме околу новите статии за тоа кој што би пишувал или уредувал. На Tomsaso веќе му напишав и чекам од него одговор за уредувањето. Затоа најдобро би било договор околу уредувањето за да не се преповтараме. Мислам дека нема да ми биде проблем ти или тој први да бирате. Позз и белки ќе ја “управиме“ економијата--Астрион (разговор) 15:32, 19 септември 2008 (UTC)

Добро тогаш од утре ќе започнам да уредувам за пари па надол. Ако има проблем околу ова пиши--Астрион (разговор) 15:46, 19 септември 2008 (UTC)

За ВП Македонија уреди

Само што сакав да ти спомнам. Види го ова. Треба да се работи. Ако сакаш стави секции како македонски институции и некоја за македонските етнолошки области. Сакам мив детално да ги разработам. GO GO GO --Raso mk (разговор) 18:14, 19 септември 2008 (UTC)

Ќе биде. Мислам дека овој портал ќе вроди со плод. Позз.--Kiril Simeonovski (разговор) 18:16, 19 септември 2008 (UTC)
Па би требало. Една ни е Македонија, а колку е мизерна на Википедија. Треба баш секое ќоше да биде спомнато.--Raso mk (разговор) 18:24, 19 септември 2008 (UTC)
Планирам најгоре како нсалов да напишам Македонија е се што имаме, само да не налета на негативни реакции.Позз.--Kiril Simeonovski (разговор) 18:27, 19 септември 2008 (UTC)
Па не верувам дека некој од другиве корисници имо своја резервна Македонија.--Raso mk (разговор) 18:33, 19 септември 2008 (UTC)

Транскрипција на кинески имиња и поими уреди

Здраво. Видов дека те буни системот пин-јин на транскрибирање на кинеските имиња кој официјално се користи на англиските (и други) статии. Токму за оваа цел постои статија Македонска транскрипција на кинескиот јазик каде се дава транскрипција на секој слог од пин-јин (англискиот латиничен систем како што стои на статии) во македонски. Пин-јинот во главно не се чита како што изгледа, бидејќи го имаат правено кинези, а не англичани :) Бидејќи секое име се состои од еден до два, (или поретко) три слога, секој од нив треба да се погледне во таблицата за македонско транскрибирање и да се состави според правилата. Слоговите не се тешки за препознавање, а покрај тоа можеш првите неколку буви да ги побараш со Ctrl+F и ќе ти го даде бараниот слог. Потоа остатокот е лесен, т.е. тоа е автоматски другиот слог. Поздрав и со среќа користење --Б. Јанкулоскиразговор 12:05, 20 септември 2008 (UTC)

Блокиран бројот на статии уреди

Здраво! Гледам дека си моментално уклучен па затоа ти пишувам тебе. Забележав дека бројот на статии на Википедија е ист 19.221 од пред неколку дена, и покрај тоа што се пишуваат нови. Да не има можеби некаква врска со новиот изглед на главната страна или пак се бришат некои др.статии па бројката е статична? Поздрав! Andreina (разговор) 17:19, 26 септември 2008 (UTC)

Блокиран бројот на статии уреди

Здраво! Гледам дека си моментално уклучен па затоа ти пишувам тебе. Забележав дека бројот на статии на Википедија е ист 19.221 од пред неколку дена, и покрај тоа што се пишуваат нови. Да не има можеби некаква врска со новиот изглед на главната страна или пак се бришат некои др.статии па бројката е статична? Поздрав! Andreina (разговор) 17:19, 26 септември 2008 (UTC)

За порталите уреди

Баш радо би се зачленал и би ти помогнал. Ама сум релативно понов корисник и не ми е се баш најјасно така да може и грешки ќе правам. Ама со текот на времето ќе се научам. Инаку овој период сум приватно зафатен ама од кај 15-ти октомври ќе можам и поактивно да се вклучам за да ја потсредиме малце википедијава. поздрав --DJ LoPaTa (разговор) 15:13, 2 октомври 2008 (UTC)

пс. како да започнам нов портал и да ги одберам боите и изгледот?

Дали може да се промени големината на воведот зошто ми ги пробива другите кутии?

Цариград или... уреди

Англиската е Fall of Constantinople, руската “Падение Константинополя“, италијанската “Assedio di Costantinopoli (1453)“... Нема проблем ако сакаш низ цела википедија нека биде Цаериград но сепак сметам дека доколку се зборува за Цариград се повеќесе смета на Османлиското царство, и бидејќи градот во Византија се нарекува Константинопол а бил превземан од селџуците, сметам дека Падот на Константинопол е подобар наслов, но како админи одлучи ти. Поздрав--Астрион (разговор) 16:05, 5 октомври 2008 (UTC)

Ни најмалку, тука сме да ја унапредуваме нашава википедија и да се поправаме кој каде греши. Позз--Астрион (разговор) 16:15, 5 октомври 2008 (UTC)

Честитки уреди

Честитам администраторе :) --Милош (разговор) 01:35, 12 октомври 2008 (UTC)

Благодарам.
Сакам да им се заблагодарам на сите корисници на Википедија на македонски јазик кои ме поддржаа во изборот за администратор. Но, сепак има уште многу да се работи... —Претходниот непотпишан коментар е додаден од Kiril Simeonovski (разговорпридонеси) 03:54, 12 октомври 2008
Честито и од мене. :D И не заборавај да се потпишуваш на страници за разговор! Ах, бре администраторе, хахаха :P :P :P --Brainmachinewtf? 02:06, 12 октомври 2008 (UTC)

Ај честито :)) Boyan (разговор) 09:29, 12 октомври 2008 (UTC)

Честитки за твојот администраторски статус, :) извини ама со мало задоцнување. Ти посакувам плодна работа на википедија.--brest (разговор) 18:41, 18 октомври 2008 (UTC)

Здраво! Најпрво честитки и успешна работа како админ. Нема проблем ќе ти помагам и јас во Проектот, добра е идеата и мислам дека така ќе имаме координација при уредувањето. Ако имаш и некоја нова идеја слободно кажи да ја прокоментираме и реализираме. Поздрав -- MacedonianBoy  Oui? 16:38, 16 октомври 2008 (UTC)

Благодарам за честитките и ќе те известам за сѐ што ќе ми дојде на ум. Ајде сега наскоро и тебе администратор ќе те правиме. Позз.--Kiril Simeonovski (разговор) 16:53, 16 октомври 2008 (UTC)


едно прашање уреди

Бидејќи утре е национален празник, јас веќе подготвив една статија за денот. Значи поентата ми беше да прашам некој администратор дали ќе може да се стави за избрана така преку ред само да стои на утрешниот ден? Мислам дека статијата е ок и ги задоволува нормите за избрана статија. позз--Raso mk (разговор) 18:11, 22 октомври 2008 (UTC)

НЕ МОЖЕ! И тоа само затоа што постои договорена и почитувана процедура за избор на избрана статија. Предлогот за пригодна статија по повод празникот можел да оди на време (како други претходно: евр. првенство, олимпијада, 8.септември, ...), и да се ИЗГЛАСА. --Црноризец (разговор) 22:38, 22 октомври 2008 (UTC)
После свадба нема тапани. Можеше пред тоа да речеш. Сега нека седи така. Ќе издржиш 22 часа со таа статија. Не е тешко и почитувај го празникот, без разлика на твоите идеолошки сфаќања.--Raso mk (разговор) 22:41, 22 октомври 2008 (UTC)
Кирил, го одобри ли ти ова?! Да знаеш дека е ПОГРЕШНО. Јас ја вратив назад сицилијанската одбрана како избрана. Избраните статии не се само нешто што се става на главната страница, тие го претставуваат нашиот најдобар труд за кој заедно сме придонеле и за кој заедно сме дале согласност дека е најдобар, т.е. избран. Вакво нешто да не се повтори. --Brainmachinewtf? 01:48, 23 октомври 2008 (UTC)

Една мала награда за почит уреди

 
Јас Корисник:SmartM&M, доделувам Вики крилја за отворени многу портали и за многуте придонеси на википедија на Корисник:Kiril Simeonovski

Знам дека не сум доволно искусен корисник и знам дека не ме знаеш кој сум но сепак сум видел дека придонесуваш многу на Википедија и дека заслужуваш и повеќе од ова. Се надевам дека вреди наградава иако е дадена од обичен корисник позз. --Макс(разговор) 17:02, 23 октомври 2008 (UTC)

Шаблонот е готов уреди

... иако многу статии треба да се состават, сè уште ги немаме... (не знам како да ти оставам овде линк или нешто, а да не се појави сликичката... слободно избриши ја ако ти смета откако ќе ја видиш. Поздрав, Корисник:Виолетова 22:40, 23 октомври 2008

Прашање уреди

Имам ваква идеја: повеќето статии кои фалат на македонски за поими од окултизмот, а кои додека ги скоцкам сите како што треба ќе помине повеќе време, дали не е проблем ако ги започнам сите со по неколку реда (слика евентуално) и да го ставам она - `никулец`? Идејата ми е да не стојат со црвена боја дека не постојат, па со време ќе бидат средени сите. Поздрав Корисник:Виолетова 11:06, 25 октомври 2008

Здраво уреди

Фала најпрво за награда, thanks a lot баш ми е драга поради тоа што е посветена за Монголија. Да ти кажам, незнам кој го направил порталот, (мислам дека ти), но ме претркал. Имено сакав неделава да видам дали има и ако нема направено портал да направам за Монголија, но сепак сега е супер зошто имам една работа помалку. И уште еден предлог, не би бил подобар порталот ако преовладуваат националните бои на Монголија? Јас ќе пробам па кажи за коментар. Поздрав-- MacedonianBoy  Oui? 10:35, 25 октомври 2008 (UTC)

Предлог: „Википедија: Рецензија“ и систем за оценување на квалитетот на статиите уреди

Здраво! Те повикувам да го разгледаш овој предлог. Прашањето е отворено за дискусија. Благодарам, Brainmachinewtf? 11:42, 25 октомври 2008 (UTC)

Мал предлог уреди

Ај те молам ако сакаш да ја вметнеш таа функција nowiki во шаблонот Вики симболи, тој што е под местото за опис кога се уредува статија. Ја нема а корисна е. Поздрав-- MacedonianBoy  Oui? 23:04, 25 октомври 2008 (UTC)

 Ок Готово — Јас го средив тоа :) --Brainmachinewtf? 10:11, 26 октомври 2008 (UTC)

Ај и тебе уреди

  Уметничка звеѕда
Една фина уметничка ѕвездичка за фините работи што ги правиш --Raso mk (разговор) и  MacedonianBoy  Oui? 23:19, 25 октомври 2008 (UTC)
Бидејќи Рашо веќе обезбедил награда и за тебе и ме претркал и јас се приклучувам кон наградат (да не редиме сега многу награди во една вечер).


Блокирање уреди

Ај уште еднаш да прашам: кој ми ги блокира "на денешен ден" и "дали сте знаеле" на гл. стр. кога и онака речиси само јас ги уредував?!? --Црноризец (разговор) 02:37, 28 октомври 2008 (UTC)

Оддржување уреди

Оддржување како таков збор не постои во македонскиот јазик. Имам правопис до мене па го проверив :) Значи е со едно д, и во двата случаи. Проверено.

гитардэмон  говори со мной  14:05, 28 октомври 2008 (UTC)

Did you just protect Старомакедонска азбука with the justification of "frequent spam"? [1] This is strange, since the article has not been the object of spam ever. I want to believe that this is not the case, but it sure looks more like you protected it in order to prevent me from bringing forward a good-faith NPOV concern and a copyvio complaint.

You also failed to give any justification for your removal of the deletion notice. If you are of the opinion that this article is not a copyvio, please explain to me why. Also, why have the images not been deleted yet? Those are most definitely copyvios, and have fraudulent authorship tags; the uploader needs to be blocked for lying about them (not for the first time, I may add.)

I expect administrators in this place to be faithful to the principles of ВП:НГТ, ВП:БОЛД, Википедија:Авторски права, even when I come here as an outsider who doesn't speak the language, and even when my intervention goes against the interests of a favourite national POV meme in this place. My experience so far has been more that of administrators using their powers to stonewall in defense of their national POV. I don't take kindly to that. Future Perfect at Sunrise (разговор) 12:36, 31 октомври 2008 (UTC)

Здраво Кирил! Јас ги знам сите тие работи што ти ги тврдиш и што скоро сите ги тврдиме ние на македонската Википедија. Тоа што овој корисник реагира, не е демек статијата е препишана, туку се жалат грци а овој корисник служи како марионета на грчката пропаганда на целава фондација. Ги знаете моите ставови и мислења немам намера да коментирам за постапките на поедини корисници од други Википедии. Поздрав и го ценам твојот труд-- MacedonianBoy  Oui? 15:57, 31 октомври 2008 (UTC)

Respecting copyright is not optional. If you agree the article is a copyvio, you must delete it. Absolutely no wiggle room there. It isn't just breaking wiki rules, it is illegal.

And yes, there is also a second reason that makes deletion mandatory: NPOV. It is of no importance that the two authors who promote this hypothesis happen to be popular in Macedonia. What counts is that 100% of the world's actual topic experts agree these people are ridiculously wrong. NPOV is also not optional. If an article on this topic is to remain, it must give preferential coverage to the established majority opinion, which says that none of those symbols have anything at all to do with Macedonian. If nobody can write such a treatment, the article must be deleted.

BTW, did MacedonianBoy just call me a "marionette of Greek propaganda" above? What about "no personal attacks", has that no meaning in this place? And did you just speculate on his talk page about my "pro-Greek" leanings? Were you telling MacedonianBoy that if I were to reinstate the deletion request, you'd block me? May I ask why you don't tell me that? And may I ask what you imagine would be the justification for such a block? [2]

Look, I'm doing good-faith edits here, and all I get is people rolling back my edits without any explanation, making spurious block threats against me, and downright refusing to do what is right. I don't care how small or inexperienced your project is, I demand you do the right thing. By the way, since I have not seen any discussion about what should have been wrong about the other edits I made to the other articles, I'm going to reinstate some of them. I expect you to do your duty and protect me, a legitimate good-faith editor, from abusive edit warring and admin abuse. Future Perfect at Sunrise (разговор) 16:56, 31 октомври 2008 (UTC)

This is your last chance to explain how you think asking for copyright to be respected is an offense against NPOV. Or how asking for isolated fringe views not to be given undue weight is an offense against proper editing.
This will otherwise go straight to a discussion on meta and with Jimbo Wales. If this project refuses to respect common NPOV and copyright rules, it must be closed down. Future Perfect at Sunrise (разговор) 17:09, 31 октомври 2008 (UTC)
P.S. I also expect those copyvio images to be gone within 24hrs. Otherwise I'll ask for the lot of you to be desysoped by the meta stewards. Refusal to protect copyright is grounds for desysoping. Future Perfect at Sunrise (разговор) 17:11, 31 октомври 2008 (UTC)
The images aren't on commons, they were uploaded here on mk-wiki, and since they are obvious copyvios they fall under your criteria for speedy deletion (ВП:КББ #9, I guess), so yes, you can - and should - handle those all on your own. Future Perfect at Sunrise (разговор) 18:23, 31 октомври 2008 (UTC)

Слики и текст уреди

Имам дозвола од професор Тентов за користење на материјалите на нивната страна, односно слободно може да ги користиме сликите од таа страна и текстот. Ќе сликам од мејлот и ќе ти дадам сликата. Момент само.-- MacedonianBoy  Oui? 19:08, 31 октомври 2008 (UTC)

За веродостојноста на дозволата, видете дека е пишувана од официјалниот мејл на професорите.
 
Дозволата од професорот
-- MacedonianBoy  Oui? 19:22, 31 октомври 2008 (UTC)
Ако треба да ги менувам лиценците на сликите, која лиценца да ја ставам со оглед на фактот дека сопственикот дал дозвола?-- MacedonianBoy  Oui? 19:39, 31 октомври 2008 (UTC)

Please bear in mind that a permission is only usable for us if they give explicit permission not just for us on Wikipedia to use the material, but for everybody else to re-use it for any purpose whatsoever. I can't read all of the mail, but it doesn't look to me as if it contained such a statement. Does it? Future Perfect at Sunrise (разговор) 20:23, 31 октомври 2008 (UTC)

Not sure if you understood what I meant, sorry. The question is: does the author say that everybody else is allowed to use the images, also for purposes other than Wikipedia? If not, it's not Free content and we can't use it. Future Perfect at Sunrise (разговор) 20:30, 31 октомври 2008 (UTC)

Слики уреди

Вака Кирил, јас ќе ги правам сликите одпочеток, сам, но под услов дека статијата нема да се брише. Ако статијата се брише тогаш да не се мачам за џабе. Те молам за одговор. Поздрав-- MacedonianBoy  Oui? 20:44, 31 октомври 2008 (UTC)

Јас сите што ги подигнав сликите сега ги правев сам и македонското име соодветува горе долу со англиското име на старите слики. Ми останаа уште 8 да ги прецртам и ќе ги подигнам и бидејќи статијата е заклучена, смени ги само новите со старите (само смени го името и пази да не ставиш погрешна слика на некое место). Поздрав-- MacedonianBoy  Oui? 22:32, 31 октомври 2008 (UTC)
Ми останаа уште 7 - 8 слики и сите ќе бидат сменети. Мислам сега со сликите е ок. Поздрав-- MacedonianBoy  Oui? 16:06, 2 ноември 2008 (UTC)
Назад на корисничката страница на „Kiril Simeonovski/Архива 2“.